YANGINDA ZARAR GÖREN ORMAN ARAZİLERİ YENİDEN AĞAÇLANDIRILIYOR

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Belen Gazi Abdurrahman Paşa İlköğretim Okulu iş birliği ile yangında zarar gören orman arazilerinde fidan dikimi gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl Hatay genelinde çıkan orman yangınlarında zarar gören ağaçlar yerine İskenderun Soğukoluk Mahallesinde önceden belirlenmiş alanlarda fidanlar toprakla buluşturuldu.
Söz konusu fidan dikim etkinliğine, İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Öğretim Görevlileri, Gazi Abdurrahman Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Oben Akduman ve öğrenciler katıldı.
Bölgenin yeniden ağaçlandırılması hususunda çaba gösterilmesini desteklediğini belirten İskenderun Yüksekokul Müdürü Öğretim Görevlisi Hakan Kalpakçıoğlu “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Tolga Depci geçen yıl ‘Yanan her bir ağaca karşılık, binlerce ağaç dikeceğiz’ demişti. Sözümüzü tutmaya ve çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Üniversite olarak geçtiğimiz sene yaşanan elim yangında zarar gören alanlarda ıslah ve ağaçlandırma çalışmalarını yapmaya devam ediyoruz. Şimdiye kadar binlerce fidanı toprakla buluşturduk ve buluşturmaya devam ediyoruz. Sadece kampüslerimizde değil çevrede zarar gören yerlerde de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu güzel şehrin yeşil dokusuna sahip çıkmak çok önemli” diye konuştu.

YANGINDA ZARAR GÖREN ORMAN ARAZİLERİ YENİDEN  AĞAÇLANDIRILIYOR YANGINDA ZARAR GÖREN ORMAN ARAZİLERİ YENİDEN  AĞAÇLANDIRILIYOR YANGINDA ZARAR GÖREN ORMAN ARAZİLERİ YENİDEN  AĞAÇLANDIRILIYOR

Önceki İçerikKırgızistan Devlet Yetkilileri ve İş İnsanlarından Oluşan Heyet İTSO’yu Ziyaret Etti
Sonraki İçerikİskenderun Belediye Meclisi 14 Gündem Maddesiyle Toplandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.