Zirai Don Tehlikesine Dikkat!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM:

Bölge genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Bölge genelinde kuzeyli yönlerden orta kuvvette esmesi beleniyor. Mersin’in batı ile kuzey kesimlerinde, Hatay kıyı kesimlerinde, Adana ve Kahramanmaraş’ın yüksek kesimlerinde kuvvetli, yer yer fırtına olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR:

Zirai Don Tehlikesine Dikkat! Yapılan son değerlendirmelere göre; 16.03.2022 Çarşamba sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Doğu Akdeniz Bölgesinde gece ve sabah saatlerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Doğu Akdeniz’in batısında (Anamur- Silifke) rüzgarın yarın (15.03.2022 Salı) ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren , Mersin’in iç ve yüksek kesimleri( Mut, Çamlıyayla, Toroslar) ile Silifke ve Aydıncık çevreleri, Adana (Pozantı, Aladağ, Saimbeyli, Tufanbeyli, Feke ) ve Kahramanmaraş’ın kuzeyinde (Göksun, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak) kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına (60-90 km/sa) bekleniyor. Çarşamba günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli rüzgarla birlikte ulaşımda aksamalar, kar örtüsüne sahip yüksek kesimlerde yerdeki karın savrulması sonucu tipi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.