İTSO’nun Ev Sahipliğinde HBB Öncülüğünde Gastronomi Tanıtım Projesi Anlatıldı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Hatay Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan ‘Hatay Gastronomisi Marka Konumlandırma ve Pazarlama İletişimi’ projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını ev sahibi olarak İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı
Levent Hakkı Yılmaz yaptı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan Hatay Gastronomi Marka
Konumlandırma ve Pazarlama İletişim projesini oda olarak bizler de önemsiyoruz diyerek
konuşmasına başlayan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Hatay; köklü tarihi, doğal güzellikleri, gastronomi konusundaki zenginliği ve inanç çeşitliliği gibi değerleri ile ülke turizmi açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Bölgemiz; tarihi ve kültürel eserleri, doğa ve deniz turizmi, termal kaynakları ve yaylaları ve zengin gastronomi kültürü gibi özellikleriyle turizmde önemli bir cazibe merkezi olmaktadır. Tüm bu özellikleri bünyesinde barındıran Hatay’ın dünyaca ünlü mutfağına özel olarak değinmek gerekir. Bölgemizin eşsiz yöresel lezzetleri ve zengin mutfak kültürü ülke genelinde çok önemli bir yere sahiptir. 2017 yılında Hatay; UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına katılarak dünya gastronomi şehri ilan edilmiştir. Dolayısıyla Hatay’ın özgün mutfağı; Türkiye sınırlarını aşarak, tüm dünyaya mal olmuş bir değer haline gelmiştir. İlimiz; yöresel yemekleri, yöresel tatlıları ve zengin meze kültürüyle dünya gastronomi kentleri arasında yerini almıştır. Birbirinden lezzetli yemekleri ve kendine has nitelikleriyle zengin bir mutfak kültürü olan Hatay’ın, ülke ve bölge turizmine ekonomik değer kazandırılması noktasında, önemli katkısı olacağına inanıyoruz.
Hem bölgemizin gastronomi ve mutfak kültürünü bütün incelikleriyle yansıtan, hem de
yöresel Hatay yemeklerinin ve bölgemizin tanıtımına katkı sağlayan bu değerli projede emeği geçen Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne proje ortaklarına, kısaca katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantıda sine vizyon destekli olarak, proje ortakları Bora Hızal, Hakan Gürbüz, İlker Ersil Hatay Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtma Şube Müdürü Serdar Kurtoğlu sunum yaparak, Hatay Gastronomisi Marka Konumlandırma ve Pazarlama İletişimi’ projesi ile ilgili teknik bilgiler verdiler. Toplantı, karşılıklı soru cevap şeklinde son buldu.
Gastronomi projesi tanıtım toplantısına, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan
Yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu, İTSO Meclis üyeleri, Meslek Komite temsilcileri, İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez, Hatay Büyükşehir Belediyesi Gastronomi Danışmanı yetkilileri, HBB Turizm Tanıtım yetkilileri, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen ve yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri ve iş insanları katıldı.

İTSO’nun Ev Sahipliğinde HBB Öncülüğünde Gastronomi Tanıtım Projesi Anlatıldı İTSO’nun Ev Sahipliğinde HBB Öncülüğünde Gastronomi Tanıtım Projesi Anlatıldı İTSO’nun Ev Sahipliğinde HBB Öncülüğünde Gastronomi Tanıtım Projesi Anlatıldı İTSO’nun Ev Sahipliğinde HBB Öncülüğünde Gastronomi Tanıtım Projesi Anlatıldı

Önceki İçerikARSUZ BELEDİYESİ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR!
Sonraki İçerikAK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’den İTSO’ya Ziyaret
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.