Bakan Yanık, Hatay’da

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Hatay’a geldi.

Bakan Yanık, Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal eşliğinde gerçekleştirdiği Valilik ziyaretinde Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından karşılandı. Karşılamada Vali Doğan’a, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Yusuf İzci, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ve İl Kurum Müdürleri eşlik etti.

Valilik ziyaretinden sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık, Vali Doğan ile birlikte sivil toplum iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla üçüncüsü İlimizde gerçekleştirilen “Sivil Toplum Buluşmaları-3” çalıştayına katıldı.

Bakan Yanık başkanlığında gerçekleştirilen çalıştaya, Vali Doğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Hasan Basri Alagöz, ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Gerçekleşen çalıştayda konuşan Bakan Yanık, “Bugün bütün dünyanın ortak meselelerinden biri olan göç ve insani yardım konusunu odağına alan, siz değerli sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldik, Sizlerden alacağımız bilgilendirmeler, öneriler, tavsiyeler, eleştiriler bizim için yol gösterici olacak. Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, insan odaklı ve hak temelli politikalarımızla ve hizmetlerimizle, vatandaşlarımızın önündeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri kaldırmaya ve sosyal korumaya dair her alanda sadece niceliği değil, niteliği arttırmaya daha bütüncül ve daha sistematik bir yaklaşımla devam ediyoruz. Gerçekleşen bu istişare toplantılarımız sonucunda Bakanlığımızda bir ilk olmak üzere Sivil Toplum Vizyon Belgemizi ve Eylem Planımızı oluşturacağız. Sivil toplum kuruluşları aracılığıyla halkımızın istek ve taleplerine daha yakından bir projeksiyon tutuyor, ihtiyaçları daha net ve kısa yoldan görebiliyoruz.” dedi.

Sosyal Hizmet Merkezler kanalıyla gerçekleştirilen çalışmalara değinen ve 2022 yılında hayata geçirilmesi planlanan “Suriyelilere Yönelik Aile Eğitim Programı’nın Değerlendirmesi ve İhtiyaç Analizi” projesini içeriğiyle ilgili ve “Nakit Yardımı” projesiyle yürütülen çalışmalara dair bilgililer veren Bakan Yanık konuşmasının sonunda, “İlk Sivil Toplum Vizyon Belgesini 2022 yılı başında hazırlamış olacağız. Bu belge doğrultusunda oluşturacağımız Eylem Planı, Bakanlığımız ve sivil toplum arasındaki işbirliğini çok daha güçlü hale getirecek ve yine sizlerin katılımlarıyla hayata geçirilecek eylemleri kapsayacaktır. İnsanların refahı ve mutluluğu adına sunduğumuz bütün hizmetlerin yeryüzünde iyiliğin çoğalması ve insani değerlerin güçlenmesine katkı sunması adına birer ilham kaynağına dönüşmesini diliyorum. dedi.

Konuşmasının ardından Bakan Yanık başkanlığında, çalıştay devam etti.

Bakan Yanık, Hatay’da Bakan Yanık, Hatay’da Bakan Yanık, Hatay’da Bakan Yanık, Hatay’da

Önceki İçerikİskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odasını ziyaret etti
Sonraki İçerikAk Parti İlçe Yönetimi Şoförler Odasını Ziyaret Etti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.