İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği’nden AKİYAD’a Ziyaret

İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği Yönetim Kurulu, AKİYAD Başkanı Veysel Cıncık ve Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Sonay’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette, eczacılık sektörünün sorunları ve özellikle son günlerde çok konuşulan bulunamayan ilaçlar konusu gündeme geldi. İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik, günümüzde yaklaşık 680 ilacın eczanelerde bulunamadığını ifade ederek, “İlaçların eczanelerde olmayışı, kesinlikle eczacılar ile ilgili değil. Döviz kurundaki anlık değişimler, hammadde teminini zorlaştırıyor. Dolayısıyla, ilaç fabrikaları ihtiyaç duyulan üretimi yapamıyor. Önümüzdeki günlerde, eczanelerde bulunamayan ilaç sayısında artış olması endişesini yaşıyoruz. Diğer taraftan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ödeme planından çıkarttığı ilaçlar da hem vatandaşları, hem de eczacıları zor durumda bırakıyor. İnsanların temel ihtiyacı olan gıda ve sağlık alanında iyileştirmelerin yapılması zaruridir” şeklinde konuştu.

AKİYAD Başkanı Veysel Cıncık ise, Eczacı Teknisyenleri Derneğinin çalışmalarını ve sosyal sorumluluk projelerindeki katılımlarını takdir ettiklerini belirterek, Başkan Cemal Çelik şahsında tüm üyelere başarılar diledi.

İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği’nden AKİYAD’a Ziyaret

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.