GEREKSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMI SAĞLIĞINIZI BOZUYOR!

İskenderun Palmiye Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yıldırım Onur Ağır, ‘Antibiyotik Farkındalık Haftası’ kapsamında yaptığı açıklamada, antibiyotiklerin gereksiz ve yanlış kullanımının, böbrek ve karaciğer yetmezliği gibi önemli sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti.
Antibiyotiklerin sadece hekim önerisi ile kullanılması gerektiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Yıldırım Onur Ağır, “Antibiyotik; bakterilerin yol açtığı enfeksiyonların geçirilmesinde kullanılan ve başarılı sonuç veren; aynı zamanda yanlış kullanıldığında vücuda zararı olan bir ilaçtır. Antibiyotikler, sadece hekimin reçete ettiği durumlarda kullanılmalıdır. Hekim reçete etmedikçe kendi kendine ya da yakınlarımızın önerisiyle kesinlikle antibiyotik kullanılmamalıdır. Antibiyotik; ağrı kesici, ateş düşürücü değildir ve her hastalığı tedavi edemez. Gereksiz antibiyotik kullanımı nedeniyle istenmeyen yan etkilerin görülebileceği unutulmamalıdır” dedi.

Önceki İçerikÖğretmenler Gününe Özel 4 Çift Ayakkabı 99.90 TL
Sonraki İçerikAslan Detailing Araç Bakım Merkezi İle Farkı Yaşayın
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.