İTSO’da ABD’ye Yapılacak Avantajlı Yatırımlar Değerlendirildi

TOBB Türkiye Ticaret Merkezi A.Ş. Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, İş İnsanlarına Cazip Yatırımlar ile İlgili Bilgiler Verdi

İskenderun Dörtyol ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılan TOBB Türkiye Ticaret Merkezi A.Ş. Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, İTSO Yönetimi, meclis üyeler ve bölge iş insanlarına ABD’de yapılacak avantajlı yatırımlar hakkında sine vizyon destekli sunum yaptı.

Toplantı önceci Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tarafından ABD’nin Şikago (Chicago) Kentine yaptırılan İlk Türk Ticaret İş Merkezinin tanıtım videosu katılımcılara izlettirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Bugün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Ticaret Merkezi Şikago (Chicago) ile ilgili siz değerli üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla, bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ülkemizdeki odalar ve borsalar olarak, üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’mizin tüm çalışmalarıyla yakından ilgilenmekte, üyelerimizin önemli ölçüde fayda sağladığı çalışmaları ve projeleri takip etmekteyiz. Gerçekten de, iş dünyasının gerek sorunlarının çözümü noktasında, gerekse ticaretin geliştirilmesi noktasında çok önemli ve yararlı çalışmalara imza atıldığına şahit oluyoruz.
Bilindiği üzere stratejik konumu gereği Şikago, (Chicago) Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli üretim, ticaret ve lojistik merkezleri arasında yer almaktadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’miz tarafından yapılan araştırmalar ve değerlendirmeler sonucunda, Şikago’da ilk Türk Ticaret Merkezi’nin açılmasına karar verilmiş ve 2020 yılının ekim ayından bu yana çalışmalara başlanmıştır.
Türk profesyonel uzmanlardan oluşan deneyimli ekibiyle, bu merkezde Türk şirketler için, birçok farklı sektörde hukuki ve mali danışmanlık hizmetleri ile iş geliştirme hizmetleri sunulmaktadır.
Bu merkezin; Türk firmalara mentorluk etmesinin yanı sıra, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki dış ticaret hacminin artması noktasında, önemli bir rolü ve katkısı olacağını düşünmekteyiz” dedi.
TOBB Türkiye Ticaret Merkezi A.Ş. Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, sunumunda ABD’nin Şikago (Chicago) kentine yaptırılan iş merkezi hakkında bilgiler verdi. İTSO Yönetimi, meclis üyeleri ve toplantıya katılan iş insanlarına ABD’ye yapılacak yatırımlar, girişimler ve teşviklerle ilgili genel bilgiler verdi. Toplantı soru cevap şeklinde son buldu.
Toplantıya, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selehattin Eskiocak, İMEAK Deniz Ticaret Odaları İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Adnan Yener, İTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis Üyeleri ve İş insanları katıldı.
TOBB Türkiye Ticaret Merkezi A.Ş. Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu’na , sunumu sonrasında İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

İTSO’da ABD’ye Yapılacak Avantajlı Yatırımlar Değerlendirildi İTSO’da ABD’ye Yapılacak Avantajlı Yatırımlar Değerlendirildi İTSO’da ABD’ye Yapılacak Avantajlı Yatırımlar Değerlendirildi

Önceki İçerikOrdu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri Deniz Müzesini Ziyaret Ettiler
Sonraki İçerikAbacılı Yörük Türkmen Derneği Yönetimi İTSO Başkanı Yılmaz’a Yörük Türkmen Poşusu Taktı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.