ARSUZ BELEDİYESİ’NİN İLK AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİNİN AÇILIŞ VE EĞİTİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Arsuz Belediyesi ilk Avrupa Birliği projesi olan “Türkiye’de Çocuk Ticareti ve/veya Emek Sömürüsü Amacıyla İnsan Ticareti Konusunda Farkındalık Yaratma” Projesinin açılış ve eğitim törenini, Gökmeydan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.
Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Rıfat Sagut, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman, Türkiye ECPAT Başkanı Av. Şahin Antakyalıoğlu ve Psikolog Dr. Esra Güven’in eğitim verdiği programda önemli konuların üzerinde duruldu. Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nin desteğiyle, Arsuz Belediyesi ve ECPAT Derneği işbirliği ile düzenlenen “Türkiye’de çocuk ticareti ve/veya emek sömürüsü amaçlı insan ticareti” konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan projesinin açılış ve eğitim programı büyük ilgi gördü.
Arsuz Belediyesi ve Türkiye ECPAT işbirliği ile gerçekleştirilen bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Asaf Güven, “Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nin de desteğiyle gerçekleştirilen bir proje. İnsan ticareti, çocuk sömürüsü, emek sömürüsü dünyada sık görülen şeyler. Bunların başında da çocuk istismarı gelmektedir. Çocuk istismarı önemlidir. Çünkü Türkiye’de ve dünyada önlenmesi gereken, insan haklarının en başında tedbir alması gereken konulardan bir tanesidir. Hepimiz biliyoruz ki çocuk istismarının kayıtları bile düzgün tutulamamaktadır. Benim araştırdığım kadarıyla 2016 da TÜİK’in yaptığı araştırmada, 10 yıllık adli vakalarda bu durumun üç kat arttığı gözlemlenmiştir. Ve araştırdığım kadarıyla maalesef 2019’dan beri bu veriler paylaşılmamaktadır. Bunun üzerinde durulması gereken önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Çocuk istismarı her yerde olan bir olaydır. Birçok nedenle gizlenen, açığa çıkarılmayan bir olaydır. Bu da çocuğu hayatı boyu etkileyen bir durumdur. Türkiye’de bu konunun yeniden ele alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu konu çok özel bir konudur. Biz burada bu proje ile bu önemli konuyu işlemek, farkındalık yaratmak ve bilinçlendirmek adına Avrupa Birliği ve ECPAT derneğimizle sizlerin önüne getireceğiz. Bu 6 aylık bir program. Bu sürede değişik kesimlere, benzer toplantılar yapılacak, eğitimler verilecek. Programın nasıl olacağı önceden bildirilecek. Bu projede emeği geçen belediye personelimiz Ender Göl’e, ECPAT Başkanı ve yöneticilerine, Avrupa Birliğine ve değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.
Programa; Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Adnan Özkaya, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Barkın Eryılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gül, Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Muhtarlar, Kurum Amirleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Meclis Üyeleri, Arsuz Belediyesi Daire Müdürleri, Personelleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

ARSUZ BELEDİYESİ’NİN İLK AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİNİN AÇILIŞ VE EĞİTİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ ARSUZ BELEDİYESİ’NİN İLK AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİNİN AÇILIŞ VE EĞİTİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ ARSUZ BELEDİYESİ’NİN İLK AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİNİN AÇILIŞ VE EĞİTİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ ARSUZ BELEDİYESİ’NİN İLK AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİNİN AÇILIŞ VE EĞİTİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ ARSUZ BELEDİYESİ’NİN İLK AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİNİN AÇILIŞ VE EĞİTİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Önceki İçerikDr. Gani Bahadırlı 75. yıl anaokuluna Yeşil Bayrak
Sonraki İçerikHatay’da 1, 2 ve 3 Kasım Günleri Elektriklerin Kesik Olacağı Yerler Açıklandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.