HBB’NİN GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ PROJESİ BÜYÜYOR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kentin kırsal ve ormanlık bölgelerinde çıkabilecek yangınlara ilk müdahaleyi yapmak için eğitim alan gönüllü İtfaiyeciler ile bir araya geldi.
HBB ile Alman Uluslararası İş Birliği Kurumunun (GIZ) Qudra 2 programı kapsamında yürütülen proje kapsamında 19 mahallede daha gönüllü İtfaiyecilik uygulaması hayata geçti.
Geçen yıl 7 mahalle ile başlayan projeye 19 mahallenin dâhil olmasıyla toplamda 26 köy ve mahallede Gönüllü İtfaiyecilik Projesi başlamış oldu.
SAVAŞ: GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLERİMİZ YANGINLARA İTFAİYE EKİPLERİMİZ YETİŞENE KADAR MÜDAHALE EDEBİLECEK
Gönüllü itfaiyeciler için düzenlenen sertifika törenine katılan Lütfü Savaş, yaklaşık 1 yıl önce GIZ’in desteğiyle projeye başladıklarına dikkat çekti. Savaş, “Yangın riski yüksek ve ormanlık alanlardaki 7 mahallemizde 3’er vatandaşımıza itfaiyecilik eğitimi ve yangın söndürme aracı verdik. Şimdi 19 mahallede daha bu uygulamayı hayata geçirerek toplam 26 mahallemizde gönüllü arkadaşlarımız çıkabilecek yangınlara, bizim ekiplerimiz yetişene kadar ilk müdahaleyi yapacak. Böylelikle olası can, mal, ormanlık alan ve bitki örtüsü kayıplarını en aza indirmiş olacağız. GIZ yetkililerine şehrim ve ülkem adına canıgönülden teşekkür ederim” dedi.
“GIZ İLE İŞ BİRLİĞİNE DEVAM EDECEĞİZ”
GIZ ile yürüttükleri iş birliğine devam edeceklerini söyleyen Savaş, “İş birliğimiz devam edecek. Şehrimizde çıkan yangınlara İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerimiz yaklaşık 20-30 dakikada müdahale etmektedir. 26 noktadaki gönüllü arkadaşlarımız bize daha da güç verecek. Gönüllülerin desteğiyle bu süreyi 3-6 dakikaya çekip yangının büyümesini önleyebileceğiz. Aramıza katılan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi. Lütfü Savaş, gönüllü itfaiyecilere kadınların da katıldığını belirterek, “Kadın itfaiyecilerimizin ve gönüllü kadın itfaiyecilerimizin sayısının artmasını istiyoruz. Çalışmaları kadınlara anlatacağız” diye konuştu.
GIZ Qudra 2 Türkiye Program Koordinatörü Dagmar Blickwede projeye destek olmaktan mutlu olduklarını belirterek “Böylesi güzel bir proje teklifi ile geldikleri için HBB’ye teşekkür ederim. GIZ Qudra 2 ekibi olarak bu projeyi desteklemekten çok mutluyuz. Gönüllü arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER SERTİFİKALARINI ALDI
Lütfü Savaş, Dagmar Blickwede ve itfaiye hizmetleri konusunda yeni projeler geliştirilen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının(UNDP) Proje Yetkilisi Seracettin Yüzgülen, gönüllü itfaiyecilere sertifikalarını ve teçhizatlarını verdi.
GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER MUTLU VE GURURLU
Gönüllü itfaiyecilerden olan Zeynep Kandemir, “Kendi hayatımdan ödün vererek gönüllü oldum. Gönüllülük bir ruh işidir. Bu vesileyle bir ağacı ya da canlıyı kurtarabileceksem ne mutlu bana. Umarım hiç yangın çıkmaz ama olası bir yangında ilk müdahaleyi yapacak olmaktan büyük onur ve gurur duyacağım” dedi.
SUNAZ: PROJE TEKLİFİNİ TEREDDÜT ETMEDEN KABUL ETTİM
Bir başka gönüllü itfaiyeci Cansu Sunaz da “Bu işe gönüllü olarak başladım. Çünkü gönüllülük içten gelir. Hiçbir karşılık beklemeden bu işe karar verdim. Bu projede yer almak bana teklif edildiğinde tereddüt etmeden kabul ettim. Traktör ve tanker kullanmayı biliyorum ve bu bilgilerimin boşa gitmesini istemiyorum. Erzin’de çıkan birçok yangına zaten gönüllü olarak destek verdim. Su taşıdım, yemek yaptım” açıklamasında bulundu.
Yayladağı ilçesinden gönüllü itfaiyeci Ahmet Alkaç da “Çocukken itfaiyeci olmak isterdim. İtfaiyeci olamasam da şu anda gönüllü itfaiyeci oldum. Bize bu imkânı sunan ve destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

HBB’NİN GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ PROJESİ BÜYÜYOR HBB’NİN GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ PROJESİ BÜYÜYOR HBB’NİN GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ PROJESİ BÜYÜYOR HBB’NİN GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ PROJESİ BÜYÜYOR HBB’NİN GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ PROJESİ BÜYÜYOR HBB’NİN GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ PROJESİ BÜYÜYOR HBB’NİN GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ PROJESİ BÜYÜYOR HBB’NİN GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ PROJESİ BÜYÜYOR HBB’NİN GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ PROJESİ BÜYÜYOR HBB’NİN GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ PROJESİ BÜYÜYOR HBB’NİN GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ PROJESİ BÜYÜYOR HBB’NİN GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ PROJESİ BÜYÜYOR

Önceki İçerikİTSO Heyeti Güvenli İş Güvenli Gelecek Projesi Kapsamında Proje Ortakları ile Almanya’ya Gitti
Sonraki İçerikÖzçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Yöneticileri MMK Metalurji Fabriklarında Çalışan Emekçilerle Bir Araya Geldi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.