HBB MECLİSİ TOPLANDI

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi 2021 yılı ekim ayı olağan toplantısı yapıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Hayzaran’ın yönettiği toplantıda 53 gündem ve 6 ek gündem maddesi görüşüldü.

Toplantıda Cumhur İttifakı grubunun parsel satışları hakkında 2016 yılında onay verdikleri maddenin iptali için Meclis’e verdiği önergeyi Murat Hayzaran meclis gündemine almadı.

Konu hakkında açıklama yapan Hayzaran, “ Daha önceki meclis üyelerimizin özgür iradeleri ile vermiş olduğu bir kararı şu an yok saymak ve iptal etmek gibi bir yetkimiz olamaz. Ancak bir belediye meclisi kararı geri alabilir. İptal etmek mahkemenin görevidir. Bu konuda idari yargının yolu açıktır” dedi.

Meclis gündeminde öne çıkan önemli maddeler şu şekilde:

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2019 Güdümlü Proje Desteği programı kapsamında “Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Üretim Tesisi” yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve kümelenme altyapısının oluşturulması hususunda yapılacak çalışmalar ile ilgili Lütfü Savaş’a yetki verilmesi Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Antakya ilçesi, Ovakent Mahallesi’nde bulunan çok amaçlı salonun üst tarafının kütüphane olarak kullanılmak üzere bila bedel olarak Hatay Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki HBB Meclis toplantısı 8 Kasım Pazartesi günü 14.30’da yapılacak.

HBB MECLİSİ TOPLANDI HBB MECLİSİ TOPLANDI HBB MECLİSİ TOPLANDI HBB MECLİSİ TOPLANDI

Önceki İçerikBenzin ve motorine zam Geldi
Sonraki İçerikİSKENDERUN ATLI SPOR KULUBÜNDEN BASINA KAHVALTI
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.