Son dakika! KPSS sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 2021-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları, ÖSYM’nin “sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden açıklandı.

İTİRAZLAR DEĞERLENDİRDİ

ÖSYM’nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 1 Ağustos’ta düzenlenen 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile 7-8 Ağustos’ta gerçekleşen 2021-KPSS (Alan Bilgisi) ve 15 Ağustos’ta yapılan 2021-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarları kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi.

Buna göre, 15 Ağustos’ta uygulanan 2021-KPSS ÖABT sınavında “kimya/kimya teknolojisi öğretmenliği testi” temel soru kitapçığındaki 13 numaralı sorunun “C” olarak girilmiş doğru cevabın “A” olarak düzeltilmesine karar verilerek değerlendirme işlemleri tamamlandı.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Arabanın Değerini Biliyor musun? 2 Dakika İçinde Öğren
arabam.com
Küçük İşletmeler İçin %50 Devlet Teşvikli Yemek Kartı
Ticket Restaurant Yemek Kartı
by Taboola
SONUÇLARI ÖSYM BAŞKANI DUYURDU

KPSS sonuçlarının açıklandığı bilgisini sosyal medya hesabından duyuran ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınav sonuçlarının hayırlı olmasını diledi. Aygün, “Değerli KPSS adaylarımız, Ağustos ayında ardışık üç hafta sonu gerçekleştirdiğimiz 2021-Kamu Personel Seçme Sınavı sınav sonuçları açıklanmıştır. Adaylarımız sonuçlarını ‘https://sonuc.osym.gov.tr’ sayfamızdan öğrenebilirler. Sınav sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Son dakika KPSS sonuçları açıklandı
SINAV SONUÇ BELGESİ BASILMAYACAK

Sonuçlar ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden görüntülenebiliyor. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebiliyor.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ile KPSS puanları yer alıyor. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Son dakika! KPSS sonuçları açıklandı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.