HBB MECLİSİ TOPLANDI

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi 2021 yılı eylül ayı olağan toplantısı yapıldı.
HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın şehir dışında olması sebebiyle Başkan Vekili Fedai Yücedal’ın yönettiği toplantıda 65 madde görüşüldü.
Toplantıda öne çıkan konular arasında, Cumhur İttifakı grubunun parsel satışları hakkında 2016 yılında onay verdikleri maddenin iptali için Meclis’e önerge sunması yer aldı.
Söz konusu parsellerle ilgili Başkan’a verilen yetkinin iptalini isteyen Cumhur İttifakı grubunun önergesini Fedai Yücedal Meclis gündemine almadı.
Konu hakkında konuşan Yücedal, “Yapılması planlanan satış ya da trampada HBB’nin zarar etmesi söz konusu değil. Konu ile ilgili yargı süreci devam ediyor. Mahkemeye intikal eden bir olayın gelecek toplantılarda gündeme alınmasını talep ediyorum. Bunun için de Meclis Başkanı olarak söz konusu önerge teklifini gündeme almıyorum” dedi.
Meclis gündeminde öne çıkan bir başka madde de sahil ve kıyılardaki atıkların toplanması, bertaraf edilmesi amacıyla tesis kurdurulması ve işletmek maksadıyla kiralama yapılması ile ilgili teklif oldu.
İlgili komisyonlara havale edilen gündem maddesi hakkında HBB Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok açıklamalarda bulundu.
GENEL SEKRTER YARDIMCISI OK: OLANAKLARIMIZ SINIRLI VE BUNU İYİLEŞTİRMEK İSTİYORUZ
Ok konuşmasında; “Deniz kıyı ve sahillerimizde özellikle Suriye kaynaklı kirlenmeler yaşıyoruz. Bu durumdan en çok İskenderun ve Samandağ sahillerimiz etkileniyor. Bu durumlara acil müdahale birliğimiz olmadığı için HBB ve ilçe belediyeleri de müdahale edemiyor. Römorkörlerimizi BOTAŞ gibi kurumlardan alıyoruz. Olanaklarımız sınırlı ve bunu iyileştirmek istiyoruz” dedi.
Bülent Ok’un açıklamalarının ardından söz konusu madde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.
Toplantıda geçen ay vefat eden Meclis üyesi Ekrem İlkbahar unutulmadı. İlkbahar için Meclis’teki siyasi partilerin grup başkan vekilleri baş sağlığı dileklerini iletti.
Bir sonraki HBB Meclis toplantısı 15 Ekim Cuma günü saat 14.30’da yapılacak.

HBB MECLİSİ TOPLANDI HBB MECLİSİ TOPLANDI HBB MECLİSİ TOPLANDI

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.