HALK SEÇİMİ SORUYOR DEMEK Kİ BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

BİZ GÖÇMEN DÜŞMANI DEĞİLİZ GÖÇMEN OLUŞTURAN POLİTİKALARA KARŞIYIZ

Cumhuriyet Halk Partisi her an seçim olacakmış gibi sahada

Grup Başkanvekili Özgür Özel Erzin’den Antakya’ya 3 gün boyunca Hatay’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bir dizi ziyaretler için geldiği Hatay’da Beyzade FM TV’ye konuk oldu.

Burada gündeme ilişkin Serkan Uğraş’ın sorularını cevaplayan Özel, kendisine Hatay’da en çok “erken seçimin ne zaman olacağının sorulduğunu belirterek “İnsanımız seçimi soruyor demek ki bıçak kemiğe dayanmış” dedi.

Hatay’ın üvey evlat olduğunu gördük diyen Özel, Türkiye’nin kanayan yarası mülteci meselesi yani sığınmacılar. En çok kanadığı yer Hatay. 1,6 milyon nüfusumuzun var 600’ü kayıtlı ama 1 milyona yakın Suriyeli misafirimiz var. İki Hataylıya bir misafir. Sayın Belediye Başkanı’na gelen bütçe 1 Milyon 600 bin kişiye göre ama en az 2 milyon 400 bin kişiye hizmet vermesi lazım. Suyu da en çok onlar tüketiyor. Kalabalık aileler, acayip bir durum. Biz göçmen düşmanı değiliz, göçmen oluşturan politikalara karşıyız.

Tayyip bey Suriyeliler geldiğinde bir gözünde dolar diğer gözünde oy gördü. Kurban pazarlığı yapar gibi 6 verecektin 3 verdin. Bu işin para pazarlığı olmaz. İlk hata pazarlık olarak görmesiydi, ikincisi bunları vatandaş yapacağım Suriyeliler oy verecek, kaybettiğim seçimi bunlarla kazanacağım diye düşündü, vatandaş yapmaya kalktığında AK Partili seçmen ne diyecek? Olacak şey mi bu? Misafirliğin bir sınırı var bizim işsizimiziz, yoksulumuz bize yetiyor bunları iktidara gelince çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Afganistan’da yaşananlara dair de konuşan Özgür Özel, “Biz Taliban’la masaya oturmayız, ama ne yaparız? Hükümete de öneriyoruz. Afganistan’ın barışını savunun, demokrasiyi savunun, Kabil’in modern yüzünü savunun. Taliban Afganistan’da bir gerçek mi? Evet gerçek… Afganistan’da bir hükümet kurulsun. Taliban’ın ılımlı temsilcileri de olsun Afganistan’ı temsil eden herkes olsun ama yönü de modernleşemeye, çağdaşlaşmaya doğru olsun. Öyle kafa kesenle diplomasi yapmak Taliban’ı meşrulaştırmak demek. Bunlar İslam’a da zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

HALK SEÇİMİ SORUYOR DEMEK Kİ BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Önceki İçerikİçişleri Bakanlığı’ndan yeni genelge
Sonraki İçerikErol Akın Okul Öncesi Uyardı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.