OKULA UYUM SÜRECİNDE ÇOCUĞUMA NASIL YARDIMCI OLURUM?

İskenderun Palmiye Hastanesi Uzman Psikoloğu Sevgi Kirmit, koronavirüs salgın sürecinin devam ettiği yeni eğitim öğretim yılında, yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerin süreci sağlıklı geçirebilmeleri için ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.
Yüz yüze eğitim dönemi dolayısıyla ailelere önerilerde bulunan Uzman Psikolog Sevgi Kirmit, “Okulların uzun bir aradan sonra yeniden yüz yüze eğitime geçecek olması, çocuklarımızın okula uyumlanmayla ilgili sıkıntılarının ortaya çıkmasına neden olabilir. En başta günlük rutinlerinde de değişiklikler olmakla beraber özellikle sorumluluk almada güçlük yaşayan, ayrılmakta zorlanan veya sosyal kaygı yaşayan çocuğumuzun bu dönemdeki tavır ve davranışlarına özellikle dikkat etmeliyiz. Okul sonrasında gelen duygusal ve davranışsal mesajları iyi okumalıyız. O gün mutsuz ve sinirli; sadece kötü bir olay mı yaşadı yoksa yansıtamadığı duyguları size yansıtarak mı regüle olmaya çalışıyor? Yani olumsuz olarak gördüğünüz davranışların altında yatan bir ihtiyaç mı var? Bunları anlamak ve bazen çıkmasına da izin vermek gerekir. Sonuçta çocuğumuzun fiziksel ve ruhsal sağlığının akademik/bilişsel becerilerde zemini oluşturduğunu daima göz önünde bulundurmalıyız. Okul bize çocuğumuzun başarısından ziyade onu tanımak adına da farklı bir fırsat sunar. Anne ve babalar içgüdüseldir, objektif bakma konusunda her zaman yeterli olamayabilir. Bizim dışımızda çocuğumuzu gören başka gözlerin olması ona ulaşma konusunda bize daha çok yardımcı olabilir. Sadece öğretmenler değil, okulun güvenlik görevlisi, servis elemanı, yardımcı öğretmeni, aşçısı, temizlik elemanı bile size çocuğunuzla ilgili birçok bilgi sunar. Her düşüncenin ve davranışın kıymetli olduğunu bildiğim bu süreçte çocuklarımıza güvenli ellerde anlaşılabileceği mesajı sık sık verilmelidir çünkü biz ebeveynler hangi koşulda olursak olalım çocuklarımızın karşısında değil daima yanındayız” dedi.

Önceki İçerik5 ilde elektrik borçları ertelendi
Sonraki İçerikHBB’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI GÜNÜNDE ANLAMLI SERGİ
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.