Yassı Matem Aşure Lokması etkinliği

Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Cem Evi’nde Muharrem Ayı dolayısıyla Yassı Matem Aşure Lokması etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe İskenderun Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Dr. Halil İbrahim Ayaz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, Cemevi Yönetimi, siyaset, oda ve STK temsilcileri katıldı.
Pandemi nedeniyle bu yıl oruç açma lokması dağıtılmayan etkinlikte,12 imamlar ve Kerbela şehitleri için tutulan yass-ı matem orucunun ardından Muharrem Ayı dolasıyla Cemevi’nde aşure dağıtıldı.
İskenderun Cemevi yönetimi ve cemaati ile hoş sohbet ortamında bir araya gelen Kaymakam İskender Yönden, bu mukaddes ayın bereketi ve samimiyetini pekiştirirken, tutulan Tutulan Yas-ı matem oruçlarının kabul olmasını temenni etti ve ‘Biz birlikte Türkiye’yiz!’ dedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da tutulan Yas-ı matem oruçlarının ve dualarının kabul olmasını dilerken, aşure lokmasının birlik ve beraberliğe katkı sunması, kardeşliğin ve barışın pekişmesine vesile olması temenni etti.

Yassı Matem Aşure Lokması etkinliği Yassı Matem Aşure Lokması etkinliği

Önceki İçerikMillî Savunma Bakanlığından Haiti’ye Yardım
Sonraki İçerikARSUZ’DAN BİR İLK
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.