Hatay’da 12. Şairler Buluşmasında Gönüller Feth Edildi

Şair Bekir Cıla’nın Yayladağı Sufanda Çiftliğinde Şairler Hasret giderdi
Bölgemizin sevilen şairleri, Hatay’ın Yayladağı ilçesi Yeditepe (Bezge) Sufanda çiftliğinde bir araya geldiler.
Pandemi dolayısıyla geçtiğimiz yıl yapılamayan Şairler Buluşması bu yıl 12. Kez gerçekleşti ve bölgemiz şairleri bir araya gelerek hasret giderdiler.
Yeditepeli şair Bekir Cıla’nın her yıl geleneksel hale getirdiği ve bölgemizin şair yazar ve halk ozanlarını buluşturduğu şölenin bu yıl 12.cisi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Hatay’ın sevilen şairlerinden Bekir Cıla’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Halk Şairleri buluşmasında misafirlere sabah kahvaltısında yörenin biberli (Tandır) ekmeği ve incir ikram edildi.
Şiir denince ilk akla gelen ve gönülleri hoş eden Şair Bekir Cıla’nın Yayladağı Sufanda çiftliğine düzenlenen şölene Osmaniye, K.Maraş, Dörtyol, Kırıkhan ve çevre il ve ilçelerden misafiri olarak gelen şiir tutkunları, yazarlar ve ozanlar, Ağustos sıcağında hem çaldılar hem de söylediler.

Hatay yöresinin sevilen şairlerinden Bekir Cıla, şölende yaptığı konuşmasında; ”Bu gün burada davetimize icabet eden ve beni ziyaret eden herkese çok teşekkür ediyorum. Yazar ve şairlik gönül işi. Bu gün beni gönül dağımdan vurdunuz. Sizlerin gelmesiyle bizim gönlümüz şair, şiir ve türkülere doydu. Biz de sizleri mutlu bir şekilde ağırlayıp, neşe ile yolcu edebildiysek ne mutlu bizlere. Bizlerin bu kültür hazinelerini gelecek kuşaklara aktarmak en büyük gayemiz. Her zaman yanımda olan büyük desteğini gördüğüm omuz verdiğim oğlum Abdullah Cıla olmak üzere genç yaşlı tüm şiir tutkunlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gençlerimiz de bizim yolumuzdan gelmeye ve bu işe gönül vermeye başladılar. Burası artı Şairlerimizin evi bahçesi mekanıdır. Yani hepinizindir Her zaman sizleri şairler Otağında ağırlamaktan onur ve mutluluk duymaktayım. İyi ki varsınız.” Şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak ta şölenin finalinde okuduğu şiirlerle gönülleri mest etti.

Şölende ayrıca katılımcılara Şair Bekir Cıla’nın ‘Dağların Delisi” adlı son şiir kitabı ve diğer şairlerin kitapları da hediye edildi.

Şölende davetlilere ayrıca Yeditepe Bezge’ye has etli bulgur pilavı (Aş) ve Yayladağı Lokumu ikram edildi.

Hatay yöresinin sevilen şairlerinden Bekir Cıla’nın tertiplediği etkinliğe katılan davetliler ise; “Sıcak bir Ağustos gününde gerçekleştirilen etkinlikte bizleri davet eden ve etkinliği düzenleyen Yöremizin sevilen şairi Bekir Cıla’ya teşekkür ediyoruz” dediler.

Hatay’da 12. Şairler Buluşmasında Gönüller Feth Edildi Hatay’da 12. Şairler Buluşmasında Gönüller Feth Edildi Hatay’da 12. Şairler Buluşmasında Gönüller Feth Edildi Hatay’da 12. Şairler Buluşmasında Gönüller Feth Edildi Hatay’da 12. Şairler Buluşmasında Gönüller Feth Edildi Hatay’da 12. Şairler Buluşmasında Gönüller Feth Edildi Hatay’da 12. Şairler Buluşmasında Gönüller Feth Edildi Hatay’da 12. Şairler Buluşmasında Gönüller Feth Edildi

 

Önceki İçerikHatay’da Silahlı Kavga
Sonraki İçerik6 Eylül Öncesi 81 il millî eğitim müdürü ile toplantı yapıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.