İsmail Cem Parkı’na Çirkin Saldırı

Samandağ İlçesi Kurtderesi Mahallesi’ nde 8 dönümlük alana sahip İsmail Cem Parkı’nda kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bütün çöp bidonlarına, ağaçlara ve oturma alanlarına zarar verildi.
Halka ait bu alanların tahrip edilerek kullanılmaz hale getirilmesinin kabul edilemez bir davranış olduğunu belirten Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, yaptığı açıklamada ;” Sevgili hemşerilerim, şu anda Kurtderesi Mahallesi İsmail Cem Parkındayız. Sabah parkımıza yapılan bir saldırı haberi ile uyandık. Maalesef bu parkımıza daha önce de bir saldırı olmuştu. Daha önce ağaçlarımız saldırıya uğradı, banklarımız kırıldı bugün de yeni yerleştirdiğimiz bütün çöp bidonları tahrip edilmiş durumda, ağaçların bir kısmına zarar verilmiş. Yeni yerleştirdiğim çöp bidonlarını kırmışlar.
Parklarımız halkımızın ortak malıdır. Bu malzemeler halkın parasıyla alındı. Bu saldırıları kim, niye yapıyor bilmiyorum. Ama mahallenin ortasında, ışıklandırması olan bir park olmasına rağmen bu saldırı oluyor ve kimse görmüyor. Bu durumdan dolayı ben çok büyük bir üzüntü içindeyim. Bu saldırılarla ilgili sadece bu parkta değil, diğer parklarımızda da aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Yoldaki çöp konteynerlerine, yoldaki ağaçlara zarar veriliyor. Ben bu konuda vatandaşlarımızın duyarlılığını bekliyorum. Samandağımızı, parklarımızı birlikte koruyamazsak ne parkımız kalır ne de çocuklarımızın güvenle oynayabilecekleri oyun alanlarımız kalır. Vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyorum.” dedi.
BAŞKAN ERYILMAZ; “BU ZARARI KİM VERİYORSA BU MEMLEKETE İHANET EDİYOR”
Başkan Eryılmaz açıklamasının devamında; “ Bu olay ile ilgili Emniyet Müdürlüğü’ne de bilgi vereceğiz. Onlar da gerekli incelemeleri yapacaklar. Bu zararı kim veriyorsa açıkça ifade ediyorum bu memlekete ihanet ediyor.
Ben belediye başkanı olarak canlı yayına katılıp bunu kamuoyu ile paylaşmak zorunda kaldım. Çünkü, daha önce de benzer saldırılar oldu. Birileri kötü niyetle değil de yanlışlıkla zarar vermiştir diye düşündük ama olayın öyle değil organize bir saldırı olduğunu görüyoruz. Park gerçekten de ciddi anlamda zarar görmüş, biz bu parka gözümüz gibi bakıyoruz, ağaçlara kendi çocuğumuz gibi bakıyoruz ama maalesef kendini bilmez kötü niyetli memleket düşmanları bir şekilde gelip bu değerlerimize saldırıyor.
Parkta her gün temizlik yapıyoruz ama her gün geldiğimizde de sağda solda çöplerin dağınık olduğunu görüyoruz. Çöp kutuları olmasına rağmen çöpü çöp kutusuna değil yerlere atıyorlar.
Buraya 24 saat belediye personeli dikemem, vatandaşın kendi parkına, kendi değerlerine sahip çıkması gerekiyor. Vatandaş sokağına sahip çıkacak, kaldırımına sahip çıkacak, parkına sahip çıkacak ve sorımluluğunu yerine getirecek bu başka şekilde olmaz.

VATANDAŞLARIMIZDAN DUYARLILIK BEKLİYORUM
Başkan Eryılmaz vatandaşlardan daha duyarlı olmaları gerektiğini belirterek; “ Yarın öbür gün birileri gelip bu manzarayı bu şekilde görse, yine bize hakaret edecek. Ancak, eğer biz çalımızı çırpımızı sokağa atarsak, eğer biz evimizin, bahçemizin, işyerlerimizin önünü temiz tutmazsak turizm ilçesi Samandağ’da nasıl güzel bir görüntü yaratacağız, nasıl insanlara burası bir turizm ilçesi diyebileceğiz. Ben burada duyarlılık bekliyorum. Evet ben belediye başkanı olarak ekibimizle birlikte üzerimize düşeni tabi ki yapacağız ama vatandaşın da sorumluluğu var. Vatandaşlarımızın da bu anlamda sorumluluğu yerine getirmesi, zarar verdiğini gördüğü anda müdahale etmesi gerekiyor. Çünkü bu halkımızın ortak malı. Ben bunları kendi paramla almadım. Bu halkın parası ile aldım ve darmadağın etmişler. Söyleyecek söz bulamıyorum çok üzgünüm.” ifadelerine yer verdi.

İsmail Cem Parkı’na Çirkin Saldırı İsmail Cem Parkı’na Çirkin Saldırı İsmail Cem Parkı’na Çirkin Saldırı

Önceki İçerikMeşhur Antepli Katmerci ZADEM Yeni Yerinde Hizmetinizde
Sonraki İçerikİskenderun’un yanı başındaki serin, huzur ve lezzet mekânı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.