Belen Kömürçukuru Pekmezi Coğrafi İşaret Tescili İskenderun TSO tarafından alındı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının (İTSO) girişimleri sonucu, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurusu yapılan Belen Kömürçukuru Pekmezine ‘coğrafi işaret tescil belgesi’ verildi.
Mahreç Adı Coğrafi İşaret başvurusu kabul edilen Belen Kömür Çukuru Pekmezi Tescil Belgesi Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretli Ürünler web sitesinde ilan edildi. Belen Kömürçukuru Pekmezi, ilçemiz adına coğrafi işaret tescili alan ilk ürün oldu.
DOĞAKA ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol ile 8.09.2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan coğrafi işaret tescil başvurusunun sonuçlanması ile Belen Kömürçukuru Pekmezi Hatay ilimizin 11. coğrafi işaret tescilli ürünü olmuştur.
Özener Marka Patent Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener ve ekibi tarafından yapılan çalışmalar ve başvuru sonrasında uzun suren değerlendirme sürecinin ardından Belen Kömür çukuru Pekmezi Mahreç Adı tescil edilmiş, “Belen Kömürçukuru Pekmezi” adı, üretim yeri ve üretim metodu koruma altına alınmıştır.

Belen Kömürçukuru Pekmezi Coğrafi İşaret Tescili İskenderun TSO tarafından alındı Belen Kömürçukuru Pekmezi Coğrafi İşaret Tescili İskenderun TSO tarafından alındı Belen Kömürçukuru Pekmezi Coğrafi İşaret Tescili İskenderun TSO tarafından alındı

Önceki İçerikMİLLİ TAKIMI SPORCULARINDAN BAŞKAN TOSYALI’YA TEŞEKKÜR
Sonraki İçerikDörtyol’da Yangın Başladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.