Belen Futbol Turnuvası Başlıyor

Belen Belediyesi, Belen Kaymakamlığı ve Belen Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde düzenleyecek olan “Belen Futbol Turnuvası” mahalle, kurum, esnaf ve öğrenci gibi Belen ilçesinde ikamet eden veya çalışan tüm sporseverler katılabilecek.

Katılım ve belge teminin 0536 360 7777 numaralı telefondan yada Belen Belediyesine uğrayarak yapılabileceğini belirten yetkililer, son başvurunun ise 05.08.2021 Perşembe günü olacağını belirtti.

BELEN FUTBOL TURNUVASI TERTİP KOMİTESİ TURNUVA KURALLARI
1- Müsabakalarda takım sporcuları forma, şort, tozluk ve spor ayakkabı (Kramponlar çivisiz olmak koşuluyla) katılmak zorundadır. (Hakem ve tertip komitesinin uygun bulmadığı kramponlarla sporcu oynayamayacaktır.
2- Müsabakadan 30 dakika önceden takımlar müsabakaya oynayacak sporcuların listesini gözlemciye ya da tertip komitesine teslim etmek zorundadır. Müsabaka saatine 15 dakika önce hazır olmayan takım hükmen mağlup olur.
3- Müsabakalar 1 kaleci 6 oyuncu asil 7 yedek oyuncu olmak üzere 14 kişilik isim listesiyle müsabakaya katılabilecekler. Takımlar 7 kişiden az olamaz. Takımlar 7 yedek oyuncuyu maç boyunca değiştirebileceklerdir. Oyundan çıkan oyuncu tekrar oyuna giremez.
4- Müsabakalar 30 dakikalık 2 devre halinde oynanacak devre arası 5 dakika dinlenme molası ile kale değişikliğine gidilecektir. Müsabaka 60 dakikalık sürede tamamlanacaktır.
5- Müsabakada galibiyete 3 puan, beraberliğe 1 puan mağlubiyete puan verilmeyecektir. Gruplarda en çok puan toplayan ilk 2 takım bir üst tura çıkmaya hak kazanacaktır. Puan eşitliği halinde averaj durumuna bakılacaktır. Averaj durumu eşitliğinde grup müsabakasında en çok gol atan takım bir üst tura çıkmaya hak kazanacaktır. Şayet o da eşitse para atışına gidilecektir.
6- Müsabakayı bir hakem yönetecektir.
7- Her takım kendi spor malzemesini temin edecektir. Müsabaka başlangıcında forma renkleri aynı olması durumunda hangi takımın Vip Yelekleri giymesi kararı hakem para atışı ile belirlenecektir.
8- Bir takımda oynayan sporcu başka takımda oynayamayacaktır. Tespit edildiği takdirde takım turnuvadan ihraç edilecektir. Kurum çalışanları kurum kimlik kartlarını ibraz etmek zorundadır ya da Belen İlçesinde bulunan Kamu Kurumlarında çalıştığına dair belgeyi vermek zorundadır. Kamu kurumlarındaki takımlar Belen İlçesindeki kurumlardan transfer yapabilecekler.
9- Kurum harici katılan takım ikametgâhı Belen ilçesinde olan sporcuları oynatabileceklerdir. Mahalle olarak katılan takımlar sporcu listesinde sadece kendi mahallesinde ikametgâhı olan sporcuları oynatabilecekler. Bu sebeple Mahalle ve esnaf takımları İkametgâhlarını tertip komitesine ibraz etmek zorundadır. İbraz etmeyen takımlar turnuvadan ihraç edilecektir.
10- Müsabakada kaleciye geri pas uygulaması yoktur. Tac atışı vardır ve tac atışı elle yapılacaktır.
11- Müsabaka öncesinde her takım evraklarını eksiksiz teslim etmek durumundadır. Evraklarında eksik beyanı olan takımlar turnuvadan ihraç edilir.
12- Her takım oyuncusu müsabakalar öncesinde tertip komitesine: “Sağlık raporu ya da spor yapmamda herhangi bir sağlık sorunum yoktur.” beyannamesini imzalayıp teslim etmek zorundadır.
13- Turnuvadan ihraç edilen takımlar Tertip komitesine ibraz ettikleri belge ve sosyal yardım çerçevesinde alınan ücreti tekrar isteyemeyecektir.
14- Tertip komitesi gerektiğinde müsabakanın yerini ve saatini değiştirebilir.
15- Bu maddeler haricinde doğabilecek sorunlar tertip komitesi tarafından karara bağlanacaktır.
CEZAİ HÜKÜMLER
1- Müsabakaya çıkmayan takımlar hükmen 3-0 yenik sayılacaktır.
2- Müsabakada direkt kırmızı kart gören sporcu oyundan atılır ve bir sonraki maç da oynayamaz. Ancak takımının gruplarda bir üst tura çıkması durumunda kırmızı kart görse dahi yarı final müsabakasında oynayabilecektir. Bir maçta sporcu çift sarı karttan kırmızı kar görmesi durumunda sporcu oyundan atılır ve bir sonraki maçta oynayabilir.
3- Kırmızı kart gören takım oyuncusu sahayı terk etmemesi durumunda takım hükmen 3-0 yenik sayılacaktır.
4- Turnuva organizasyonu boyunca sahada ya da saha çevresinde sporcuya yakışmayacak şekilde tavır ve davranış sergileyen takım veya takım sporcuları hakem ve tertip komitesi tarafından turnuvadan ihraç edilir. Müsabakada oluşabilecek olumsuz bir durumda hakem müsabakayı tatil edebilir. Hakemin tatil etmiş olduğu maçı tertip komitesi karara bağlar. Ve karar geçerli sayılır.
5- Müsabaka sırasında bir takım 5 kişiden az kalması halinde hükmen 3-0 yenik sayılacaktır.
Turnuvaya katılan takım ve sporcuların dikkatine;
Turnuvaya katılan sporcuların müsabaka esnasında ve sonrasında doğabilecek sakatlanma, yaralanma ve herhangi bir sağlık problemi v.b. durumlarda turnuva yetkililerinin sorumluluğu ve mesuliyeti yoktur. Ve bunu tüm takım ve oyuncular kabul etmiş sayılır.
DEĞERLİ BELEN FUTBOL SEVERLERİ:
Sosyal sorumluluk çerçevesinde düzenleyeceğimiz “Belen Futbol Turnuvasını” her ne kadar kurallarla pekiştirmiş olsak da esas olan fair-play olgusu içinde dostluk, kardeşlik ve sporcu ruhuna yakışan centilmenlik gerektiğini unutmamak gerekir.
Siz takımlarında bu turnuvada bu güzel dileklere eşlik edeceğinizi ve güzel oyununuzla hem kendinizi hem de sizi izleyen diğer futbol severlere futbolun güzelliklerine örnek olacağınızdan hiç şüphemiz yoktur.

Belen Futbol Turnuvası Başlıyor

Önceki İçerikHatsu’dan Önemli Açıklama
Sonraki İçerikAALEN HEYETİ İSKENDERUN-ARSUZ BÖLGESİNDEKİ EXPO ALANINI ZİYARET ETTİ
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.