İSTE’DE MEZUNİYET HEYECANI

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) 16 Temmuz Cuma akşamı mezuniyet heyecanı yaşandı. 2020- 2021 akademik yılı mezuniyet töreni İSTE Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Törende fakülteler, yüksekokullar, konservatuvar, enstitü ve meslek yüksekokullarından mezun olan öğrenciler keplerini havaya atarak, üniversite hayatlarını başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadı. Açık havada düzenlenen mezuniyet törenine İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, , Prof. Dr. Mustafa Yüksek ve Prof. Dr. Meltem Eken, İSTE akademik ve idari personelleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Şehitlerimizin anısına okunan Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’ndan Öğr. Gör. Rasim Paşaoğlu ve Öğr. Gör. Emrah Ender Arzuman’ın hazırladığı müzik dinletisi davetliler tarafından beğeniyle izlendi. Törende söz alan İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İSTE ile işbirliklerinden bahsederek İSTE’nin bölge kalkınması için önemini vurguladı. Başkan Tosyalı konuşmasının sonunda mezun olan tüm öğrencilere başarı ve iyi dileklerini ifade etti.
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) 6. Dönem Mezuniyet Töreni’nde açılış konuşmasını yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, öğrenci ve misafirleri selamlayarak “Bugün her birimiz için hem gurur hem mutluluk hem de hüzün günü” dedi. Yaşamlarında yeni bir sayfa açan öğrencilerin heyecanlarını paylaştıklarını belirten Depci, öğrencilerin eğitimini nice fedakârlıklarla destekleyen aileleri tebrik ederek “Bugün aslında sizin gününüz! Ve haklı gururunuzu ve mutluluğunuzu paylaşarak, hepinizi tebrik ediyorum. Merak duygunuzu, araştırma ve yaşam boyu öğrenme serüveninizi asla terk etmeyin. Sonuç odaklı değil, çaba ve gayret üzerine yaşamınızı bina edin, Üniversitemizin 6.dönem mezunu olan siz İSTE’liler, bugün artık farklı bir yarışın içerisinde, geleceğe dönük farklı bir atmosfere giriyorsunuz. Bulunduğunuz yerlerde çok yönlü olmanızı, İSTE’den gördüğünüz eğitimle farkınızı ortaya koymanızı görmek istiyoruz. Hayal kurmaktan çekinmeden; başarının sabır, sıkı çalışma ve azimle geleceğini unutmayın. Daima gönülden, yapmayı sevdiğiniz işin istikameti üzerinde çalışın” tavsiyesinde bulunan Rektör Depci konuşmasını şöyle tamamladı: “Üniversitemizin tüm akademik ve idari personeli adına hepinizi tekrar sevgi ve saygılarımla selamlıyor. Sizi mezuniyet sonrası yeni yaşamınıza uğurlarken, sevgi, sağlık ve başarı dolu bir yaşam diliyorum”.
Mezuniyet töreni kep atma töreni ve ardından bölümlere diplomalarının takdim edilmesiyle son buldu.

İSTE’DE MEZUNİYET HEYECANI İSTE’DE MEZUNİYET HEYECANI İSTE’DE MEZUNİYET HEYECANI

Önceki İçerikSağlık Bakanlığı’ndan ‘bayram’ genelgesi
Sonraki İçerik20’lik Diş Ağrısı Nasıl Geçer
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.