KIBRISLI BELEDİYE BAŞKANLARI HATAY’DA

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Lefke, Mehmetçik, Geçitkale, Tatlısu ve Yeniboğaziçi belediye başkanlarını konuk etti.
Sakin şehirler anlamı taşıyan Cittaslow Ağı’na üye KKTC’li belediye başkanlarının ziyaretinde Kıbrıs’ın bağımsızlığının tanınması ve Türkiye ile Kıbrıs ilişkileri ele alındı.

Görüşmede, geçen ay içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Kıbrıs’ta temaslarda bulduğunu hatırlatan Savaş, Ekim ya da Kasım ayında CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı olarak da Kıbrıs’ta bulunacaklarını söyledi. Savaş, “Sayın Genel Başkanımız ile birlikte Kıbrıs temaslarımızda önemli görüşmeler yaptık, artık uluslararası siyasette ademimerkeziyetçilik ön plandadır. Yerel yönetimler öne çıkmaktadır. CHP olarak sizin oradaki iradenizin bağımsız ve güçlü olmasını istiyoruz, KKTC’nin bir devlet olarak kendi kendini yönetmesini isteriz. Biz sizin bayraktarlığınızı yapmaya hazırız” dedi.
SAVAŞ: TÜRKLER BAĞIMSIZLIKTAN ÖDÜN VERMEYEN BİR MİLLETTİR
Uluslararası platformda iki ayrı devlet olarak güç birliği yapmak istediklerini ifade den Savaş, “Türkler bağımsızlıktan ödün vermeyen bir millettir. KKTC’nin tek ses olarak hareket etmesi gerekiyor. Milli davalarda Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı gibi güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.
ZİYARETTE EXPO VE HADO DA KONUŞULDU
10 Aralık’ta başlayacak EXPO 2021 Hatay’da Kıbrıs’ı da görmek istediklerini belirten Başkan Savaş, “Girne, organizasyona katılacak. Sizleri de görmek isteriz. Hatay Deniz Otobüsü(HADO) için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Sadece resmi izinleri bekliyoruz. İnşallah ilk seferi Kasım ayında Kıbrıs’a yaparız. HADO, Akdeniz’de bayrağımızı dalgalandıracak ve bizi birbirimize yaklaştıracak bir araç olacaktır” ifadelerini kullandı.
ZURNACILAR: TÜRKİYESİZ BİR KIBRIS DÜŞÜNÜLEMEZ
Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar da heyeti temsilen yaptığı konuşmada, “Son zamanlarda Kıbrıs ile Türkiye arasında güzel bir trafik var. Türkiyesiz bir Kıbrıs düşünülemez. Türkiye ile daha güzel ilişkiler kurmak istiyoruz. Kıbrıslı belediyeler olarak daha geniş yetki talebimizi çeşitli zeminlerde dile getiriyoruz” dedi.

KKTC’li belediye başkanları Başkan Savaş’ın CHP’nin Kıbrıs yetkilisi olmasından duydukları memnuniyeti de dile getirdi. Belediye başkanları, Kıbrıs Türklerinin görüşlerine Türkiye’den saygı duyulmasının kendileri için önemli olduğunu anlatırken, Lütfü Savaş’ın örnek bir belediye başkanlığını yaptığını ve kendisini ülkelerinde sık sık görmek istediklerini ifade etti.
Savaş’ı ziyaret eden KKTC heyetinde, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar’ın yanı sıra Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Tatlısı Belediye Başkanı Hayri Orçan, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve CHP’nin KKTC Temsilcisi Mustafa Yürükçü yer aldı.

KIBRISLI BELEDİYE BAŞKANLARI HATAY’DA KIBRISLI BELEDİYE BAŞKANLARI HATAY’DA KIBRISLI BELEDİYE BAŞKANLARI HATAY’DA

Önceki İçerikBAŞKAN TOSYALI’DAN 15 TEMMUZ PROGRAMLARINA DAVET
Sonraki İçerikİskenderunsporumuz tek ses tek yumruk oldu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.