10 Aralık’ta dünyanın farklı ülkelerini, şehirlerini burada ağırlayacağız

Hatay Büyükşehir Belediyesi HBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Nida Yılmaz, Hatay Gazeteciler Cemiyeti İskenderun Temsilciliğini ziyaret etti.
Ev sahipliğini temsilci Sabriye Sönmez ve Üyeleri’nin yaptığı istişare toplantısında Hatay genelinde yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Nida Yılmaz, konuşmasında EXPO 2021 Hatay vurgusu yaptı. Muhtemelen planlarda bir değişiklik olmaz ise “10 Aralık’ta dünyanın farklı ülkelerini, şehirlerini burada ağırlayacağız. Buradan tüm dünyaya mesaj vereceğiz. Bu organizasyonun tanıtımı noktasında Yerel Basına büyük görevler düşmektedir sözlerine vurgu yaptı.

Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan ve gastronomi şehri olan Hatay ’için birlikte el ele hareket etmek gerektiğini de ifade eden Yılmaz, bilgi mirasını dünyayla paylaşma ve bu potansiyeli açığa çıkarma vakti. Bu amaçla hep birlikte harekete geçiyor ve “Expo 2021 Hatay’’ yoluyla insanlığın iyi bir gelecek arayışına tarihi mirasımız ve kültürel zenginliklerimizle çözüm arıyoruz.

Bunu yaparken; farklıları kucaklayan yaşam kültürü, bereketli toprakları ve tadına doyulmaz lezzetleriyle bilinen Hatay’ın aynı zamanda sanatçı, zanaatkar, şifacı ve girişimci yönünü açığa çıkarıyoruz. Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) koordinatörlüğünde Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Aralık 2021 – 30 Mart 2022 tarihleri arasında İskenderun ve Antakya olmak üzere iki dev alanda düzenlenecek olan Expo 2021 Hatay işte bu nedenle çok önemli diyerek konuşmasına son verdi.

10 Aralık’ta dünyanın farklı ülkelerini, şehirlerini burada ağırlayacağız

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.