HATAY’IN AĞAÇLARI SAĞLIKLA BÜYÜYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi, şehir genelindeki ağaçların daha uzun yıllar sağlıkla yaşanması için yaptığı çalışmalara devam ediyor.

Gelecek nesillerin daha yeşil ve sağlıklı alanlarda yaşaması için çalışan HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri İskenderun’daki asırlık çınarı restore etti.

HBB ekipleri, Sarıseki Mahallesi Haymaçınar Yaylası’nda bulunan ve 900 ile 1000 yaşları arasında olduğu tahmin edilen çınar ağacına müdahalede bulunarak koruma altına aldı.

HBB Ziraat Mühendisi Onur Yıldız, yapılan restorasyon hakkında bilgi verdi.

Yıldız, “Uzun yıllar içerisinde ağacın gövdesinde oluşan kovuğa hastalık ve zararlılara karşı ilaçlama yaptık. Ardından dış etkenlerden oluşabilecek zararlılara karşı telleme sistemi ve özel bir macunla gövdede oluşmuş açıklıkları kapatarak restore işlerini tamamladık. Hedefimiz asırlık çınarlarımızın gelecek nesillere daha sağlıklı bir şekilde aktarılmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

HATAY’IN AĞAÇLARI SAĞLIKLA BÜYÜYOR HATAY’IN AĞAÇLARI SAĞLIKLA BÜYÜYOR HATAY’IN AĞAÇLARI SAĞLIKLA BÜYÜYOR HATAY’IN AĞAÇLARI SAĞLIKLA BÜYÜYOR HATAY’IN AĞAÇLARI SAĞLIKLA BÜYÜYOR

Önceki İçerikYANAR KAYA GEZİSİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Sonraki İçerikHBB ZABITASINDAN HAYAT KURTARAN MÜDAHALE
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.