“TÜRK RİDERS CHOPPER CLUB” ARSUZ’DA

Turizm ve Cazibe Merkezi haline gelen Arsuz, Türkiye’nin dört bir yanından gelen, Türk Riders Chopper Club Motor Topluluğu’nu ağırladı.
Turizm cenneti Arsuz, özellikle pandemi yasaklarının kaldırılması ile birlikte cazibe merkezi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen Türk Riders Chopper Club Grubu üyeleri, Arsuz’un 68 km’lik kıyı sahil bandını motorlarla gezdikten sonra, akşam Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven tarafından ağırlandı.
Arsuz’un Türkiye’nin en iyi tarım ve turizm ilçelerinden biri olduğunu belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “ Arsuz değişmekte olan bir ilçe. 2014 yılında 8 belde ve 26 köyün birleşmesi ile oluşmuş, geniş coğrafyaya sahip ve yaklaşık 70 km’lik sahili olan bir ilçe. Arsuz’un aslında hiç bilinmedik bir kayısı festival var. Onu tanıtacağız. Maydanozda Türkiye’nin ihtiyacının yaklaşık olarak yüzde ellisi buradan sağlanmaktadır. Muz üreticiliği bakımından Türkiye’de 3. Sıraya yerleşmiş durumdayız. Tarım olarak önemli bir ilçe. Bunun yanında denizi, güneşi, yeşili ve tarihi Rhosus kenti yapısıyla turizm alanında da çok önemli bir ilçe olduğunu hep birlikte görüyoruz,” dedi.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “ Çok farklı illerden ve hatta Kıbrıs’tan da gelenlerin olduğunu duydum. Aramızda yaklaşık 250 misafir ettiğimiz Türk Riders Chopper Clubü mensupları var. Ben de medeniyetler şehri, turizmin, tarımın, doğanın, doğa ve su sporlarının, festivallerin şehri, sıcak insanların memleketi Arsuz’dan, misafirlerine hoş geldiniz diyorum. Bu akşam misafirlerimiz burada aramızdalar ama aslında onları üç gecedir ilçemizde misafir ediyoruz. Bugün bir ritüel de sizlerle paylaşacaklar. 5 yeni mensupları yelek giyecek, yemin edecekler. Bu yelek içinse 5 bin km yol yapmak gerekiyormuş. İyiki bugün burada bizimlesiniz,” ifadelerini kullandı.
“Güneşin en güzel battığı yere Arsuz’a hoş geldiniz”
Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Türk Riders Chopper Club’un İskenderun sorumlusu Adnan Yener, “Türk Riders Grubu Türkiye ve dünya geneli çok büyük bir grup. Tam bir aile grubu. Burada başta saygıdeğer Kaymakamım ve Asaf Başkanım olmak üzere, idari amirlerden çok destek aldık. Bugün bölgemizde bir ilk olan Türk Riders grubu temsilciliğini kuracağız. Bunu da bana lütuf ettiniz. Bu benim için bir onur. Belki de ülkemizin incisi olan ve en önemlisi güneşin en güzel battığı yere Arsuz’a hoş geldiniz,” şeklinde konuştu.
Türk Riders Chopper Club Genel Başkanı Ruhsati Tiraş, “Türk Riders Chopper Club Adana’da 2013 te 19 kişi ile kurulduğunda, bu kulübün Türkiye’de 30’a yakın İl’e ve dünyada muhtelif ülkelere yayılacağını ilk başta tahmin edememiştik. En yakınımızda bu bölgede bir kulübümüzün olamaması, gerçekten üzücü bir olaydı. Buna da arkadaşlarımız sayesinde el attık. 8 yıldır çeşitli illerde ülke dışında etkinlik yapılıyor, ama ben buradaki karşılama, arkadaşlık, dostluk, buradaki sayın kaymakamımız, belediye başkanımız, sivil toplum kuruluşlarının bize gösterdikleri ilgi bir başkaydı. Burada sizler sayesinde bazı güzellikleri keşfettik. Artık bundan sonra bir elimizde bu bölgede kimsenin şüphesi olmasın,” dedi.
Ardından Türk Riders Chopper Club grubuna dâhil olan 5 yeni üyeye yemin töreni yapılarak, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’e hediye takdim edildi.

“TÜRK RİDERS CHOPPER CLUB” ARSUZ’DA “TÜRK RİDERS CHOPPER CLUB” ARSUZ’DA “TÜRK RİDERS CHOPPER CLUB” ARSUZ’DA “TÜRK RİDERS CHOPPER CLUB” ARSUZ’DA “TÜRK RİDERS CHOPPER CLUB” ARSUZ’DA

Önceki İçerikKAPALI OMUZ AMELİYATLARI NEDİR?
Sonraki İçerikKurban Bayramı tatili kaç gün olacak?
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.