Hatsu’dan Hurma Eşik Deresi İle İlgili Açıklama

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), bazı sosyal medya sayfaları ve basın yayın organlarına konu olan “Hurma Eşik Deresi’nden denize akan su” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hurma Eşik Deresi’nden gelen ve denize ulaşan suyun bulanıklığının HATSU kaynaklı bir sorun olmadığına dikkat çeken Genel Müdürlük, Payas Ek Atıksu Arıtma Tesisi’ne günde 5500 m3 atık su alınarak uzun havalandırmalı aktif çamur sistemi ile arıtılmakta olduğunu, çıkış numunelerinin aylık olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetki verilmiş akredite laboratuvarlar tarafından analizlerinin yapıldığını açıkladı.

Arıtım sağlanan tesisin 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde işletilmekte olduğuna vurgu yapan HATSU, şimdiye kadar yapılan tüm analizlerde çıkış suyu değerlerinin deşarj standartlarına uygun olduğuna dikkat çekerek, yapılan incelemeler neticesinde tesiste herhangi bir soruna rastlanılmadığını belirtti.

Tesisten çıkan arıtılmış atık su deşarj borusunun Hurma Eşik Deresinden gelen su ile birleşerek denize ulaştığını aktaran HATSU, söz konusu dereye “kaçak atık su deşarjı” olup olmadığı ile ilgili Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından tarama çalışması yapıldığının altını çizdi.

Yetki verilmiş akredite laboratuvarlar ile HATSU Genel Müdürlüğü tesis laboratuvarlarında yapılan analiz raporu sonuçları ekte yer almaktadır.

Hatsu’dan Hurma Eşik Deresi İle İlgili Açıklama Hatsu’dan Hurma Eşik Deresi İle İlgili Açıklama Hatsu’dan Hurma Eşik Deresi İle İlgili Açıklama

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.