AKÇAY’DAKİ MADEN OCAĞI YAPIMI İPTAL EDİLDİ

Akçay’da yapılması planlanan Olivin Maden Ocağı ve Kırma Eleme tesisine izin çıkmadı.
ÇED raporunun incelenmesi akabinde İskenderun’a zarar vereceği yönünde karar çıkması ile iptal edildi..
Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Av Abdulkerim Güven, emeği geçenlere teşekkür etti.
Başkan Güven Yaptığı açıklamada,
İlçemizde; başta Akçay Mahallemiz olmak üzere bir çok mahallemizi ilgilendiren Olivin Maden Ocağı ve Kırma Eleme tesisi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Başvuru dosyası T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından incelenmiştir.
Aziz Hemşerilerimizin isteği ve görüşü bu maden ocağının İskenderun’umuza zarar vereceği yönünde olmuştur. İskenderun Halkının bu haklı talebi karşısında ÇED süreci yakından takip edilmiş ve neticede T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün 15.06.2021 tarihli ve aşağıda sunulan yazıdan da anlaşılacağı üzere ÇED Süreci sonlandırılarak kurulması planlanan Maden Ocağına izin çıkmamıştır.
Bu süreçte Bakanlık nezdindeki gelişmeleri adım adım takip eden Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel’e teşekkürlerimizi sunarız.
AK Parti olarak her zaman Milletimizin yanında ve emrindeyiz. Alınan bu kararın tüm İskenderun’umuza hayırlı olmasını diler. Tüm hemşerilerimize sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim.AKÇAY’DAKİ MADEN OCAĞI YAPIMI İPTAL EDİLDİ

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.