TOPRAKSIZ TARIMIN İLK MAHSULLERİ SOSYAL MARKETLERDE

Hatay Büyükşehir Belediyesinin SİEUGreen (Çin-Avrupa Yenilikçi Yeşil ve Akıllı Şehirler) projesi kapsamında oluşturduğu topraksız tarım(hidroponik) ve sucul yetiştiricilik(aquaponik) sistemlerinde yetişen ürünler sosyal marketlerdeki yerini aldı.
Başkan Lütfü Savaş geçen günlerde bu sistemle yetişen ürünlerin ilk hasadını yapmış ve sosyal marketler aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz verileceğini açıklamıştı.
Bu açıklamanın üzerine harekete geçen HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, normal şartlara göre 3’te 1 daha kısa sürede yetişen kara fesleğen ve kıvırcık marul gibi yeşillikleri kentteki sosyal marketlere teslim etti.
Su tanklarında er alan balıkların gübrelerinin sirkülasyonu ile toprağa ihtiyaç duymadan yetiştirilen bu ürünler bakteri, mantar, virüs ve parazit gibi birçok mikroorganizmadan arınmış şekilde organik olarak üretiliyor.

TOPRAKSIZ TARIMIN İLK MAHSULLERİ SOSYAL MARKETLERDE TOPRAKSIZ TARIMIN İLK MAHSULLERİ SOSYAL MARKETLERDE TOPRAKSIZ TARIMIN İLK MAHSULLERİ SOSYAL MARKETLERDE

Önceki İçerikYaz sıcaklarından Gözlerinizi Koruyun
Sonraki İçerik2021 yılı vekâlet yoluyla kurban kesim bedelleri açıklandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.