HATSU GENEL KURULU’NDA “SAYIN” KRİZİ

SAVAŞ: ÜLKEYİ YÖNETMEK İÇİN ‘BEN VARIM!’ DİYEN HERKES SAYGIYI HAK EDEN İNSANDIR
24 Mayıs Pazartesi günü(bugün) toplanan Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(HATSU) Genel Kurulu’nda nezaket ve saygı krizi yaşandı.
Ak Parti grubunun pandemi sebebiyle su fiyatlarında değişikliğe gidilmesi ile ilgili hazırladığı önergede yer alan ifadeler, Genel Kurulu yöneten HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın sert tepkisine neden oldu. Savaş’ın bu tepkesine Millet İttifakı grubu alkışlarıyla destek verdi.
Önergede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli için ‘Sayın’ ifadesi kullanılırken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in isimlerine dahi yer verilmeyip ‘Sayın’ yazılmaması büyük tepki topladı.
SAVAŞ VE HBB’NİN MİLLET İTTİFAKI ÜYELERİNDEN AK PARTİLİLERİN ÖNERGESİNE TEPKİ
Ak Partili bazı belediye başkanlarının imzasını taşıyan önergede; salgın sebebiyle zor günler yaşayan esnafa merkezi hükümetin destek olduğu ileri sürülürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına yer verildi ancak Millet İttifakı ortakları Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in isimleri bile yazılmadan sadece parti isimleri yer aldı.
SAVAŞ: ÖNERGEDE KİMİLERİ KÜÇÜLTÜLMEYE ÇALIŞILMIŞ KİMİLERİ YÜCELTİLMEYE ÇALIŞILMIŞ
Kaleme alınan önergede bile ayrım yapıldığını üstüne basa basa söyleyen Lütfü Savaş, “Birbirimizin genel başkanına ve devletimizi yöneten insanlara ‘Sayın’ demekten imtina ediyorsak bu Meclis’te düzgün hareket edip düzgün sonuç alamayız. Bu önergede kimileri küçültülmeye çalışılmış kimileri yüceltilmeye çalışılmıştır” dedi.
“SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU VE SAYIN MERAL AKŞENER’İN BU DURUMU HAK ETTİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”
Ülkeyi yönetmek için ‘Ben varım!’ diyen herkesin yüce insan olduğunu da belirten Savaş, “Bu insanlar partilerinin genel başkanı ve iktidara gelmek için mücadele veriyor. Bu kelimelerde saygı ve saygısızlık gizlidir. Genel başkanlar Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener’in bu durumu hak ettiğini düşünmüyorum. Biz düşman değiliz. Sadece Hatay halkı ve Türk milletine daha iyisini yapmak için mücadele eden rakipleriz” dedi.
Savaş, konuşmasının sonunda bu ülkeyi yönetirim diyen ve gayriahlaki davranışlar içinde bulunmayan herkesin saygıyı hak ettiğini bir kez daha yineledi ve önergeyi kaleme alanların ayıp ettiğini dile getirdi.

HATSU GENEL KURULU’NDA “SAYIN” KRİZİ HATSU GENEL KURULU’NDA “SAYIN” KRİZİ

Önceki İçerikBebekler de Göz Kaymasına Dikkat
Sonraki İçerikİsdemirde toplu iş sözleşmesi sevinci
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.