Çalışkan’dan Baro Başkanı Açıkalın’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan ve beraberindekiler ile birlikte Hatay Barosu’na yeni seçilen Av. Hüseyin Cihat Açıkalın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyarette Çalışkana, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Serdal Özal, Abdulhadi Bük ve Saadet Partisi Antakya İlçe Başkanı Fadıl Koçak eşlik etti.
ÇALIŞKAN: BURASI ADALETİ SAĞLAYACAK KURUMLARDIR
Hayırlı olsun dileklerinde bulunan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan; “ Baroları özellikle adalet mekanizmasının işlemesinde çok önemli bir yeri var. Özellikle ilimizde baro son dönemlerde sürekli tartışma yönleriyle ön plana çıkmıştır. Bundan sonra hukukun üstünlüğü ile ve hukuka verdiği destekle daha fazla ön plana çıkacak. İlimizin geleceği açısından da önemli. Tabi ki genelde de son dönemde özellikle avukatların sıkıntı içerisinde olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde pandemi sürecinde bazı arkadaşlarımızın da bu oluşan krizin etkisinden etkilendiğini görüyoruz, üzülüyoruz. Umuyoruz ki yaşadığımız pandemi süreci bir an önce sonra erer. Bu zorunlu adli tatiller de bir an önce biter. Ülkemizin en fazla ihtiyacı olan hukuk ta en hızlı şekilde tesis edilir. Tarih boyu kültürümüzde de ifade edildiği üzere, adalet mülkün temeli, onun için de adaleti sağlayacak kurumlar da burası.” İfadelerini kullandı.
İNŞALLAH GÜZEL ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİRİZ
Hatay Baro Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın da yaptığı konuşmasında; “Yeni dönemde inşallah bütün toplumumuzla uyum içerisinde, hem baromuzu rahatlatacak hem de toplum barışına hizmet eden çalışmalarız olur. Bize genel kurulun verdiği yetkiye güvene layık bir şekilde ifade ederiz ve güzel çalışmalar ortaya koyarız. Diyalog içerisinde hem mesleki sorunlar çözülür hem de arkadaşlarımızın ekonomik koşulları iyileşmiş olur. Eğer arkadaşlarımızın hem çalışma alanlarını hem de ekonomik koşullarını hayata geçirebilirsek bu görevi devrettiğimizde en büyük mutluluğumuz bu olacak. İlimizin hassasiyetinin farkındayız. Çok sıkıntılı bir süreçten de geçiyoruz ekonomik koşullar olarak. Bütün bu olumsuz koşulları yönetim sürecinde baroyu temsil ettiğimiz süre boyunca dikkate alarak hakkaniyetle herkesi kucaklayacak ve herkesi kapsayacak bir baro yönetimi hayata geçirmeyi umuyoruz. Bu niyetteyiz. İnşallah güzel çalışmalar gerçekleştiririz. Görevi devrettiğimiz arkadaşımıza bu güzel çalışmaları bırakarak ayrılma niyetindeyiz.” Dedi.
Hayırlı olsun ziyareti yapılan konuşmaların ardından son buldu.

Çalışkan’dan Baro Başkanı Açıkalın’a Hayırlı Olsun Ziyareti Çalışkan’dan Baro Başkanı Açıkalın’a Hayırlı Olsun Ziyareti

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.