Gaziantep’te Zimem Defteri Geleneği Bu Sene de Yaşatıldı

Bakkal ve Fırınlardaki Tüm Borçlar Ödendi

Bakanlık koordinesinde, Gaziantep Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu işbirliğinde hayırseverlerin desteğiyle hayata geçirilen Zimem Defteri uygulaması ile bu sene de Gaziantep’teki bakkal ve fırınlardaki borçlar ödendi.

Gaziantep Valiliği tarafından hem Ramazan ayındaki yardımların yerine ulaştırılması hem de korona virüs salgını nedeni ile ekonomik açıdan sıkıntıya girenlere destek verilmesi amacı ile ‘Zimem Defteri’ projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında merkez Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde başta dar gelirli vatandaşların yer aldığı 81 mahalledeki 400 bakkal ile 120 fırın, Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ziyaret edildi.

Uygulama kapsamında, bakkal ve fırınlardaki vatandaşlara ait veresiye defterinin satın alınarak tüm borçların kapatıldığını dile getiren Gaziantep Valisi Gül, “Zimem Defteri geleneği Osmanlı’dan günümüze kadar gelen, Gaziantep’te de hayırseverlerin katkıları ile yaşatılan bir gelenek. Bugün de Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerimizde toplamda 81 mahallede çalışmamız var. Bu 81 mahallenin nüfusu Şehitkâmil ve Şahinbey’in nüfusunun yaklaşık olarak %60’ına tekabül ediyor. Bir milyon nüfusun üzerindeki bir kitleye hitap ediyor. Hedefimiz seçtiğimiz 400 bakkalın ve 120 tane de pide fırınının veresiye defterlerini satın almak. Bugün saat 09.00 itibari ile çalışmalara başladık. Bakkal ve fırınlarda ödenen borçlara istinaden afiş hazırladık. Bayrama kadar bu afişler burada asılı kalacak” dedi.

Projeye ise yaklaşık 5 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldığı bildirildi.

Gaziantep’te Zimem Defteri Geleneği Bu Sene de Yaşatıldı Gaziantep’te Zimem Defteri Geleneği Bu Sene de Yaşatıldı Gaziantep’te Zimem Defteri Geleneği Bu Sene de Yaşatıldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.