ARSUZ’DA DEVRİ DAHA ÖNCE YASAKLANMIŞ OLAN BİNLERCE DÖNÜM ARAZİ, BİR GÜNDE EL DEĞİŞTİRDİ, ÇİFTÇİ PERİŞAN OLDU

Yıllardır sahipsiz kalan ve Arsuz’lu çiftçiler tarafından tarımsal faaliyetlerde kullanılan binlerce dönüm arazinin, 1 günde yapılan devirler ile Arsuz’un güçlü iş adamlarına devredildiğinin ortaya çıkması Arsuz’lu çiftçileri çılgına çevirdi. Ne olduğunu anlamaya çalışan ve kendi haklarının gasp edildiğini düşünen Arsuz’lu çiftçiler, bu konuda Arsuz Kaymakamlığına müracaat ederek bilgi toplamaya çalıştı. Bir günde yaklaşık 1500 dönüm arazinin el değiştirmesinden haberi olmayan Arsuz Kaymakamının, çiftçilerin şikayetini dinleyerek, bu konuda araştırma yapacağı beyan edildi.
Suriye uyruklu kişilere ait olduğu bilinen malların, intikal ve devrinin kanunen yasaklanmış olmasına rağmen, satışının yapılmış olmasına şüphe ile bakan çiftçiler, konunun peşini bırakmayacaklarını, yıllarca ekip biçtikleri arazilerin kendileri yerine Arsuz’un büyük emlak patronlarına devredilmiş olmasını da kabullenmemiş durumdalar. Bu konuda tüm yasal yollara başvuracakları da bilinen bir gerçektir.
Konu ile ilgili bilgisine başvurulan Av. Haydar GÖKPINAR, yaptığı açıklamada; “Müvekkillerimiz adına taşınmazların intikal işlemleri ile satış ve devirlerini bir günde bitiren 10 yabancı uyruklu kişi ile söz konusu taşınmazları apar topar hemen aynı gün devir alanlar hakkında tapu iptal ve tescil için hukuk davasını açtık. Söz konusu hukuk davalarını sahipsiz bırakılan arazileri 20 yıl süreyle iyi niyetli bir şekilde kullanan kişilerin hak sahipliği olgusuna dayandırarak açtık. Bununla birlikte yine bu şekilde yangından mal kaçırır gibi ve asıl hak sahibi olduğunu düşünen kişilerin haklarını hiçe sayarak kanunen devri yasak olan taşınmazların devrini yapanlar hakkında şikayette bulunma hazırlığı içerisindeyiz. Bu konuda hakkı olan kişiler de bu haksızlığa karşı yasal haklarını kullanmalıdır.” dedi

ARSUZ’DA DEVRİ DAHA ÖNCE YASAKLANMIŞ OLAN BİNLERCE DÖNÜM ARAZİ, BİR GÜNDE EL DEĞİŞTİRDİ, ÇİFTÇİ PERİŞAN OLDU

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.