Ramazan’da tam kapanma olacak mı?

Ramazan’da tam kapanma olacak mı? Gözler kabine toplantısına çevrildi

Koronavirüs vakalarında yaşanan artış sonrası Ramazan için yeni kararların alınması bekleniyor. ‘Tam kapanma’ seçeneğinin de masada olduğu kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 15.00’te başlayacak kabine toplantısı sonrasında açıklayacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameraların karşısında geçip açıklamalarda bulundu. Bakan Koca ‘tam kapanma olacak mı?’ sorusuna, “Ramazan ayı ile birlikte genel kapsayıcı önerilerimizi yarın Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Cumhurbaşkanımız alınan kararları uygun gördükleri halde açıklarlar.” yanıtını verdi.

Bakan Koca açıklamasının devamında şunları ifade etti:

Türkiye genelinde yüzde 59 olan yatak doluluk oranı ve yüzde 67,4 olan yoğun bakım doluluk oranında dramatik artış yoktur ama gelişmeler ciddi, veriler ikaz edicidir.

Alınması beklenen olası tedbirler arasında bir aylık dönemde toplu ziyaretlerin yasaklanması, özellikle Ramazan Bayramı’nda ilden ile geçişin önlenmesi amacıyla seyahat kısıtlamasının getirilmesi, kafe ve restoranlarda paket servis hizmeti vermesi, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına dönük sokağa çıkma saatlerinde değişiklik yapılabileceği gibi konuların yer aldığı belirtildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.