İskenderun’lu Muhtarlardan, İskenderun İl Olsun Çağrısı

İskenderun Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç, “İskenderun İl Olsun, Plaka 82 olsun” dedi. İskenderun Belediyesi 3 Nolu Sosyal tesisinde buluşan mahalle muhtarları tek yürek olup, İskenderun’un il olması için destek verdi.

İskenderun Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Denizciler Mahalle Muhtarı Ali Rıza Kekeç, geçmişten bugüne İskenderun’un her yönüyle il olmayı hak ettiğini ancak bir türlü olamadığını ifade ederek, ”Belediye Başkanımız Sayın M. Fatih Tosyalı’nın son aylardaki kamuoyuna yansıyan girişimlerini sevinçle karşılıyor, kendisine bundan dolayı da İskenderun mahalle muhtarları olarak çok teşekkür ediyoruz” dedi. Kekeç, “İskenderun Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısında, tüm siyasi parti temsilcilerimizin ‘İskenderun’un il olması’ yönünde desteklerini açıklamaları bizleri mutlu etmiştir. Günden güne çeşitli sivil toplum kuruluşları da İskenderun’un il olmasını istediklerini açıklıyorlar.

İskenderun mahalle muhtarları olarak bizler de İskenderun’un çok uzun yıllar önce hakettiği, ancak bugüne kadar gerçekleşmeyen ‘il olma’ talebinin artık zaman kaybetmeden gerçekleştirilmesini arzuluyoruz. Ülkemizin en önemli endüstri, liman, turizm ve tarım bölgesi olan İskenderun bölgesi il olmakla bürokratik engelleri daha hızlı aşacak, altyapı, üstyapı yatırımları hız kazanacak, bölge halkının refahı daha da artacaktır.

İskenderun’un il olmasıyla, Akdeniz’in doğusundaki bölge daha fazla yatırım, istihdam ve zenginliğe kavuşacaktır. Arsuz, Belen, İskenderun, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerinden oluşması beklenen İskenderun’un il olması ile hem Hatay hem de İskenderun halkının kazançlı çıkacağına inanıyoruz. İskenderun vilayetini oluşturacak ilçeler başta olmak üzere, Hatay’ın tamamından İskenderun’un il olması için destek açıklamalarını bekliyoruz. İskenderun’un il olması yönünde bugünlerde kazanılan umut ve güvenin artarak devam etmesini, tüm siyasilerin, STK’ların, iş insanlarının, tüm hemşerilerimizin ellerinden geleni yapmalarını arzu ediyor ve istiyoruz. İskenderunumuz İl olmalı, İskenderunumuz İl olsun, plakamız 82 olsun!” açıklamasında bulundu. Toplantıya; İskenderun Belediyesi Muhtarlık Hizmetleri Müdürü Cemil Çengel ve Zabıta Müdürü Bekir Aksoy da katıldı.

İskenderun’lu Muhtarlardan, İskenderun İl Olsun Çağrısı İskenderun’lu Muhtarlardan, İskenderun İl Olsun Çağrısı

Önceki İçerikBüyükşehirden Sokak Köpekleri Açıklaması
Sonraki İçerikİskenderun’da SENTETİK KANNABINOID Yakalandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.