Afet Farkındalık Eğitimi İçin İş Birliği Protokolü

Hatay Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Arasında “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında yürütülecek afet farkındalık faaliyetleri, afet ve acil durum ile sivil savunma çalışmalarına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan Başkanlığında, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörlüğü ile Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arasında imzalanan söz konusu protokol ile Türkiye düzeyinde afet ve acil durum farkındalığının arttırılarak afet risklerinin azaltılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve bağlı birimlerindeki öğrenci, personel ve akademisyenlerin afet ve acil durumlara hazırlık çalışmaları ile “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” programı bünyesinde yapılacak faaliyetlerin eş güdümlü yürütülmesine ilişkin iş birliği ve koordinasyonun usul ve esasları bir çerçeveyle belirlendi.

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “imzalanan protokol ile afet risklerinin azalmasına katkı sunmak adına üniversitemiz gerekli desteği sağlamaktan çekinmeyecektir. Ne yazık ki ülkemiz ve bölgemizde her yıl deprem ve yangın gibi çok sayıda afetle karşılaşıyoruz. İmzalamış olduğumuz protokolün ülkemiz ve şehrimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Protokol kapsamında gerçekleştirilecek farkındalık eğitimleri ve bilgilendirme çalışmalarının, afet risklerini azaltabilmek adına risklerin tespitinde ve azaltılmasında faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Afet Farkındalık Eğitimi İçin İş Birliği Protokolü Afet Farkındalık Eğitimi İçin İş Birliği Protokolü

Önceki İçerikEmniyet Müdürü Güneş’ten Muhasebeciler Odasına Ziyaret
Sonraki İçerik7 YILDA 3546 KM YENİ ALTYAPI
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.