Arsuz Kaymakamlığından Önemli Açıklama

20.03.2021 günü sosyal medyada yapılan paylaşımlarda görüntüde at arabası ile hayvan gübresi taşıyan şahsın, ata vurduğu görülmektedir.

Arsuz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan detaylı çalışma sonucunda bahse konu olayın gerçekleştiği yerin ilçemiz Karaağaç Şarkkonak Mahallesi, Akdeniz Caddesi, Uğur Mumcu kavşağı olduğu tespit edilmiştir.
Olayla ilgili at şahsın adresi ve kimliği tespit edilmiş, eziyete maruz kalan atın,bahse konu şahsın adresinde ahır kısmında bulunmuş, yapılan kontroller sonucunda atın görünüm itibari ile yara ve hareket kısıtlılığı olmadığı anlaşılmıştır.
Şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı ile irtibatlı olarak adli işlem başlatılmış olup, ayrıca adı geçen şahsa 5199 SKM 28/k maddesi gereği idari para cezası uygulanmıştır.
Ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ve veteriner hekimlerince atın muayenesi yapılmış, bundan sonra alınacak tedbirler karara bağlanmıştır.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.