DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Hatay Büyükşehir Belediyesi EXPO 2021 Hatay Organizasyon Ekibi , “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Farkındalık oluşturmak ve Down Sendromlu bireyleri topluma kazandırmak amacıyla Özel Değişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte renkli dakikalar yaşandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin dağıttığı fideleri toprakla buluşturan Down Sendromlu çocuklar, EXPO 2021 Hatay Organizasyon Ekibi’nin animasyon gösterisi ile müzik eşliğinde dans ederek doyasıya eğlenmenin tadını çıkardı.

Keyifli geçen etkinliğin sonunda şarkılar söyleyerek gönüllerince eğlenen çocuklar, gökyüzünü rengârenk balonlarla donattı.
Özel bir günde çocuklarla oldukça keyifli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden EXPO 2021 Hatay Gönüllüleri Koordinatörü Gamze Şahin, “ Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde Down Sendromlu arkadaşlarımız, EXPO ekibimiz ve gönüllülerimiz ile bir araya geldik. Onların aslında bizlerden hiçbir farkları olmadığını, aynı olduğumuzu hatta bir farkla bizim yanımızda olduklarını burada onlarla beraber deneyimledik ve çok keyifli vakit geçirdik. Biz onları çok seviyoruz. Bizlerle vakit geçirdikleri için hepsine çok teşekkür ederim” dedi.
“DOWN SENDROMLULARIN NORMAL İNSANLARDAN TEK FARKI KROMOZOM FARKINDALIĞIDIR”

Gerçekleştirilen etkinlikten memnun olduklarını belirten Özel Eğitim Uzmanı Çağla Kılınç Çalışkan, “ Bu özel günde EXPO 2021 Organizasyon Ekibi ile gerçekleştirdiğimiz etkinliğin amacı farkındalık oluşturmak. Down Sendromluların normal insanlardan tek farkı kromozom farkındalığıdır. Geri kalan bütün becerilerinin diğer insanlardan farklı olmadığını dile getirmek ve toplumun bir parçası olduklarını göstermek için buradayız. Çocuklarımız ile fidan dikme, şarkı söyleme, animasyon gösterileri ve balon uçurtma etkinliği gerçekleştirdik. Kurumumuz adına duyarlılığından dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve EXPO ekibine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

hbb 5
hbb 5
hbb 6
hbb 6
hbb 1 3
hbb 1 3
hbb 2 3
hbb 2 3
hbb 3 2
hbb 3 2
hbb 4 2
hbb 4 2
Önceki İçerikRus-Türk Ticaret Evi ROST Heyeti İTSO’yu Ziyaret Etti
Sonraki İçerikİstanbul Sözleşmesi Nedir?
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.