Çanakkale Destanı Anlatılmaz Yaşanır

BU VATAN TOPRAKLARINDA YAŞAYANLAR ÇANAKKALE’Yİ MUTLAKA GİDİP GÖRMELİ…..

Türk’ün gücünü dünyaya gösterdiği büyük zafer Çanakkale Zaferi’nin bu sene 18 Mart’ta 106. yılını kutlayacağız.1915 ve 1916 yılları arasında süren ve yaklaşık 300.000 kahraman askerimizin şehit olduğu savaş büyük bir zaferle bitti. Çanakkale cephesinde alınan zaferle tüm dünya dengelerini değiştirmiş, Dünya siyasi haritası yeniden şekillenmişti. Çanakkale Zaferi Türklerin söz konusu bağımsızlık olunca neler yapabileceğini tekrar göstermiş, cephedeki mücadele aşkı ve özgürlüğe olan inancını ateşleyen bir cephe olmuştur.

Çanakkale Savaşı anlatılmaz yaşanır, Ecdadımızın göstermiş olduğu bu kahramanlık destanını bizden sonraki kuşaklara aktarmak için çocuklarımızı, gençlerimize Çanakkale’ye mutlaka götürelim. Buram buram barut kokusunun hala hissedildiği, Çanakkale’yi her Türk genci mutlaka gidip görmeli. Ecdadına yerinde Fatihalar, Yasinler okumalı ve Bizlere bıraktıkları Cennet Vatan için şükretmeliyiz. Gidip Görmek, o mevzilerde o anı yaşamak bizlere de Nasip oldu çok şükür.

KALE1

KALE7

KALE12

KALE14

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.