Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir’den Cami’lerle İlgili Soru Önergesi

Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir’den Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’a soru önergesi

Camilerde hali hazırda uygulanan çift elektrik abonelik sistemi ile camilerin aydınlatma giderleri genel bütçeden karşılanırken, ısınma ve soğutma giderlerin vatandaşlardan toplanan paralarla ödenmeye çalışılmaktadır.
Camilerimizin elektrik giderleri sadece aydınlatmalar devlet tarafından ödeniyor. Isıtma ve soğutma giderleri ise ödenmiyor.
Ülkemizin genelinde olduğu gibi Hatay ili genelinde ve özellikle Reyhanlı ilçemizdeki camilerimizin birçoğunda ısıtma-soğutmadan kaynaklı geçmişe dönük ödenmemiş elektrik faturası borçları bulunmaktadır.
Bu faturaların zamanında ödenemeyişinden dolayı elektriği kesilen veya kesilmesi tehdidi ile alakalı sıkıntılı durumlar yaşanmaktadır.
Camilerin ısınma ve soğutmadan kaynaklı elektrik faturaları cami görevlileri, cemaat ve elektrik şirketlerini karşı karşıya getirmektedir.

Bu bağlamda;
1-Cami ve ibadethanelerimizin geriye dönük borçlarının bir kereye mahsus genel bütçeden ödemeyi düşünüyor musun?
2-Elektrik şirketleri geçmişe dönük borçlardan dolayı ısıtma ve soğutma giderleri için camilerin abonelik işlemlerini yapmamaktadır. Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?
3-Cami ve ibadethanelerinin birikmiş elektrik borçlarının görevlilerden talep edilmesi ve icra takibi başlatılması söz konusu mudur?

İsmet Tokdemir
Hatay Milletvekili

ISMET TOKDEMIR FOTO.

Önceki İçerikHaftasonu Arsuz ve Belen’de Elektrik Kesintisi Meydana Gelecek
Sonraki İçerikMeteoroloji’den Zirai Don Uyarısı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.