PANDEMİ DÖNEMİNDE MASA BAŞINDA ÇALIŞANLARA ÖNERİLER

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nilay Kılıç Çınar, pandemi döneminde evde çalışanlar için önerilerde bulundu.
Sürekli hareketsiz çalışmanın, kaslarda yorgunluğa ve dolaşım sorunlarına yol açacağını belirten Uzm. Dr. Nilay Kılıç Çınar, “Pandemi ile birlikte evden çalışma, hayatımızın bir parçası oldu. Masa başı çalışan kişilerin en önemli sorunlarından biri, hareketsizliktir. Gün içinde sabit durup, yeterince hareket etmemek, çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabilir. Uygun olmayan bir koltuk seçimi, monitör, fare ve klavyenin doğru olmayan yerleşimi, bel ve sırt desteği olmadan bilgisayar başında uzun süreli zaman geçirmek kas iskelet sisteminizde bazı rahatsızlıklar oluşturabilir. Masa başı çalışanların karşılaştıkları en önemli sorun bel, sırt, boyun ağrılarıdır. Bunların yanı sıra parmak ve el bileklerinde ağrı, yanma, uyuşma, karıncalanma, kas gerginliği, kramp gibi şikâyetler de gelişebilir” açıklamasında bulundu.
“Mutlaka egzersiz yapın”
Masa başı çalışanlar için bu sorunların oluşmasını engellemenin mümkün olabileceğini ifade eden Uzm. Dr. Nilay Kılıç Çınar, “Çalışırken sabit kalma süresi, yarım saati geçmemelidir. Bel ve sırt bölgesini destekleyen bir sandalye/koltuk tercih edilmelidir. Bilgisayar monitörü, tam göz hizasında veya hafif altında olmalıdır. Bilekler dirsek hizasından hafif aşağıda olmalı, bileklerin aşırı bükülmesinden kaçınılmalıdır. Dik oturulmalı, sırt eğilmemelidir. Oturduğunuzda, ayaklarınız yere tam basacak şekilde olmalı, bacaklar masa altında rahatça hareket etmelidir. Ayaklar yere tam basmıyorsa, ayakaltına yükseltici konması faydalı olacaktır. Kısa molalar, evde yapılabilecek egzersizler de, oluşabilecek rahatsızlıkların önlenmesinde önemli rol oynar” dedi.

saglik 3

Önceki İçerikİskenderun Belediyesinden Kamuoyuna Duyuru
Sonraki İçerikMilletvekili Tokdemir’den patates üreticileri hakkında soru önergesi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.