ÖSYM Sınav Adayları / Görevlilerin Dikkatine

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin 30 Kasım 2020 tarihli toplantısında Covid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik olarak almış olduğu kararlar gereğince ÖSYM tarafından ertelenen sınavlar ile 2021 yılı sınavları; 20 Şubat 2021 tarihi itibariyle yapılmaya başlanacaktır.

Söz konusu kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilgili Genelge de; sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde zorunlu hallerde şehirlerarası seyahatlere izin verileceği belirtilmiş olup, ÖSYM tarafından ilan edilen sınavlara katılacaklar ve refakatçileri, zorunlu haller kapsamında değerlendirilmiştir. Bu kapsamda ÖSYM tarafından ilan edilen sınavlara katılacağını belgeleyenler (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) ile sınav görevlilerine “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi”nde yer verilmiştir.

Bu doğrultuda, sokağa çıkma yasağının olduğu gün ve saatlerde ÖSYM tarafından yapılacak sınavlarda adaylar ilgili sınavın “Sınava Giriş Belgesi”ni, sınav görevlileri ise ilgili sınava ait “Görevlendirme Belgesi”ni yanlarında bulundurmak ve gerektiğinde ilgili/yetkililere ibraz etmek suretiyle sınav binalarına ulaşım sağlayabileceklerdir.

logo

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.