Altınözü ve Samandağ’da Uyuşturucu Operasyonu

‌Uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele etmek maksadıyla Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen faaliyetler kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından 07.02.2021 tarihinde yapılan istihbari faaliyet sonucunda Altınözü ilçesinde bulunan Hacıpaşa Mahallesine Suriye ülkesinden yasadışı yollarla uyuşturucu madde ve silah geçirileceği bilgisi alınmıştır.

Konuyla ilgili Hacıpaşa Mahallesinde Hatay İl J.K.lığı ile Hudut Birliği ekipleri ile uyuşturucu madde arama köpeği (Öğle) ve tütün arama köpeği (Divit) ile birlikte müşterek icra edilen faaliyet sonucunda Hacıpaşa mahallesi eski karakol çöplük mevkii (askeri yasak bölge) içerisinde 10.000 adet uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen Captagon hap ve 1 adet Rusya 1941 menşeili PPSH-41 marka tamburalı makinalı tüfek ele geçirilmiştir.

Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilmektedir.

1 2

Hatay Nsm Şube Müdürlüğü Ekiplerince Uluslarası Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti yapan şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalarda, 06.02.2021 günü Suriye’den ülkemize sevk edilmek üzere iki sınır arasında bulunan güvenli bölgede uyuşturucu madde saklandığı tespit edilmiş, Sınır Hudut Birliği görevlileriyle yapılan ortak operasyon sonucunda;

▪️ 5 paket halinde toplam daralı ağırlığı 5 kilo 250 gram Kubar Esrar Maddesi ele geçirilmiştir.

2 2

3 1

Hatay Nsm Şube Müdürlüğü Ekiplerince Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti yapan şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalarda Samandağı kavşağında durdurulan S.Ş ve N.E isimli şahısların bulunduğu 31…. plakalı araçta yapılan aramada; 42,0 gr metamfetamin, 57,75 gr kubar esrar, 1 adet hassas terazi, 1 adet 7,65 mm tabanca ile tabancalara ait 1 adet şarjör ve 3 adet 7,65 mm çapında dolu fişek ele geçirilmiş olup, şahıslara TCK 188( Uyuşturucu Ticareti Yapmak) ve 6136 SKM suçlarından adli işlem yapılmış olup çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardır.

4 1

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.