İSKENDERUN BELEDİYESİ ZABITASI ETİKET DENETİMİNİ SÜRDÜRÜYOR

İskenderun Belediyesi Zabıta ekipleri, pandemiyle birlikte gıda satışı yapan işyerlerinde ve marketlerde oluşabilecek fahiş fiyatlara karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Zabıta ekipleri marketlerde rafları dolaşıp etiketleri inceleyerek fahiş fiyat artışı, gramaj eksikliği, etiket denetimi yapıyor.
Ayrıca Zabıta ekipleri tarafından daha önce yapılan denetimlerde tutulan kayıtlar ile fiyatlar karşılaştırılarak kurallara uymayan işyerlerinin evrakları Ticaret İl Müdürlüğü’ne sevk ediliyor.
Zabıta ekipleri denetimler sırasında sık sık vatandaşlar ve işletme yetkililerine COVID-19 tedbirleri kapsamında uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmelerde yapıyor.
Yapılan denetimler hakkında bilgiler veren İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Zabıta ekiplerimiz, sokağa çıkma kısıtlamasında ve hafta içi fırın market ve gıda satışı yapan işyerlerini denetimlerine devam ediyor. Denetimlerde ürünlerde fahiş fiyat ve son kullanma tarihi incelemesi yapılırken Covid-19 tedbirleri de kontrol ediliyor. Kurallara uymayan esnaflara gerekli işlemler yapılıyor. Denetimler devam edecek “şeklinde konuştu.

2 1

6

7

Önceki İçerikUZM. DR. MİNE KAYA’DAN KURU CİLT İÇİN ÖNERİLER
Sonraki İçerikHBB İSTE’NİN ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZÜYOR
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.