Hak İş Hatay il Başkanı ve Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı, Kâbe fotoğrafının yere serilmesini sert bir dille kınadı

Hak İş Hatay il Başkanı ve Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör Boğaziçi Üniversitesi önünde Kâbe fotoğrafının yere serilmesini sert bir dille kınadı.

“ Müslümanların ortak kutsal değeri, mukaddes Kâbe’mize yapılan bu hadsiz saldırıyı şiddetle kınıyorum.” diyen Güngör konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların kutsal mekânı, kıblemiz Kabe’ye yapılan hadsiz, edepsiz saldırıyı şiddetle kınıyorum diyerek Müslümanların kutsal değerlerine yapılan bu saldırı dini inançlar üzerinden yapılan açık bir provokatif eylemdir. Sorumlular derhal bulunarak yargı önünde hesap vermelidir” dedi.
Kimsenin toplumsal barışı bozmaya, inanç özgürlüğünü hedef almaya ve kutsallarımıza saldırmaya hakkının olmadığını belirten Güngör : “ Bu asla özgürlük olamaz, çirkin ve alçakça provokasyondur .Bu provokasyonlarla milletin hassas duygularını kamçılayarak kaos peşinde koşanlar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır .Dün olduğu gibi bundan sonra da karşılarında bizleri bulacaklardır. “ dedi.
Coronavirus nedeniyle geçirdiğimiz bu zor günlerde birbirimize destek olmaya daha çok ihtiyacımız vardır. Ancak bu ve benzeri ayrıştırıcı, provokatif tavır, ülkesini, halkını seven insanların takınacağı bir tavır değildir dedi.
Güngör ayrıca Hak iş camiası olarak suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

oz celik

Önceki İçerikLütfü Savaş, Boupendza’yı 10 milyon avrodan daha düşük bir ücretle, satmayı düşünmüyoruz” dedi
Sonraki İçerikDamlacık yoluyla bulaşma nedir?
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.