İste, Mükemmeliyet Merkezi Hayata Geçiyor

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İskenderun Ticaret Odası (İTSO) ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ortaklığındaki Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi projesini hayata geçirecek son imzalar Çarşamba günü atıldı.
Sadece mesleki alanda uzman bireyler yetiştirmekten ziyade bunun yanında bulunduğu bölgeye de önemli katma değerler sunmayı ilke edinen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) yine adından başarıyla söz ettirmeye devam ediyor. Bu kapsam da İSTE, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliğinde hazırlanan ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklenen Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’ni somut olarak hayata geçirecek son imzalar atıldı.
REKTÖRLÜKTE İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Bir yandan Türkiye’nin kaynakçılık alanında ihtiyacı olan nitelikli personelin yetiştirilmesinde, diğer yandan kaynak alanında bilimsel ve teknolojik projelerin yapılmasında ve ilgili teknolojilerin geliştirilmesinde önem arz eden Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi projesinin son kabul sözleşmesi için İSTE Rektörlük makamında imza töreni, 27 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirildi.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız İSTE Rektörlüğünde bir araya geldi. Heyete proje ekibi İSTE Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğr. Üyesi Doç. Dr.Ersin Bahçeci, Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu ve İTSO Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti. İSTE Mükemmeliyet Merkezi, İSTE Bilim ve Teknoloji-Araştırma Merkezi bünyesinde hizmet vermeye başlayacak.
PROJE İÇERİĞİNDE NELER VAR?
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan ve projenin detayları hakkında da bilgiler veren İSTE Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Anabilim Dalı üyesi Doç. Dr. Ersin Bahçeci de yapmış olduğu değerlendirmede şöyle konuştu:
“Başta İskenderun, TR63 bölgesi ve ülkemiz için bilimsel ve teknolojik açıdan önemli roller üstlenecek olan merkezin herkes için hayırlı olmasını diliyorum. İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde temel kaynak eğitimleri ile teorik-uygulama eğitimleri uzman ve profesyonel bir eğitici kadro tarafından verilecek. Simülatör eğitimleri, saha eğitimleri, birebir canlı kaynak (sualtı kaynak uygulamaları dâhil) uygulamaları ile yetiştirilecek olan kaynakçılar, bölgemizdeki bütün sektörlere sürdürülebilir fayda sağlayacak. Bunun yanında, sanayide ihtiyaç duyulan kaynakçılık sistemlerinde esnek otomasyon ve endüstri 4.0 uygulamalarının geliştirilmesi konusunda bilimsel ve teknolojik çalışmaların yapılması da sağlanabilecek. Kaynak/kaynakçılık konusunda bilgi ve birikimlerini artırmak isteyen firmalar ve bu firmalarda çalışan mühendisler için Merkez bünyesinde açılabilecek ve düzenlenecek kurs ve lisansüstü programlar ile bölgenin konu hakkındaki entelektüel ve endüstriyel bilgi birikimine katkı yapılabilecek. Katkı sunan herkese başta İSTE Rektörümüz Prof. Dr. Tolga Depci hocamız olmak üzere çok teşekkür ediyorum. Rektör hocamızın bu projenin kaleme alınmasından ve hayata geçirilmesine kadar süren her anında bizzat katkısı bulunmakta” dedi.
YILDIZ VE YILMAZ: “ BÖLGE HALKINA DESTEKLER SÜRECEK”
DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da yapmış oldukları değerlendirmede “projenin hayırlı olmasını dileyerek, bu konuda kendilerinin her zaman İskenderun ve bölge halkının yanında olmaya devam edeceklerini belirttiler.
REKTÖR DEPCİ: “BENİM İÇİN AYRI BİR GURUR”
İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga DEPCİ’de; “Projenin yazılmasından, hayata geçirilmesine kadar her an bizzat görev aldığım projenin, gerçekleşmesinin ilk adımını rektör olarak imzalamanın ayrı bir gurur ve mutluluk taşıdığını ifade ederek şöyle konuştu:
“Hem İskenderun hem de İskenderun Teknik Üniversitesi adına son derece önem arz eden bu projenin ülkemize ve TR63 bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen İskenderun Ticaret Odamıza, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansımız ve projenin hazırlanmasında emeği geçen başta Doç. Dr. Ersin Bahçeci ile tüm öğretim üyelerimize şahsım, üniversitem adına teşekkür ediyorum. Merkezimiz özelde İskenderun ve bölgemize genelde ise ülkemizin kalkınmasına ve tanınırlığının artmasına bir nebzede olsa sunacağı katkı için çok heyecanlı ve gururluyum” dedi.

1 6
1 6
2 4
2 4
3 6
3 6
4 3
4 3
Önceki İçerikÖzçelik-iş sendikası Adana Şubesinden İskenderun Şubesine Ziyaret
Sonraki İçerikERKEN TEŞHİS KANSERDEN KORUYOR!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.