Belen Belediyesinde “Toplu İş Sözleşme” Sevinci Yaşanıyor

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ile Belediye İş Sendikası Hatay İl Başkanı Abdi Ataç arasında yapılan görüşmenin ardından, Belen Belediyesi bünyesinde 696 No’lu KHK ile 2018 yılında taşerondan Belen Belediyesi bünyesinde bulunan şirkette, kadrolu olarak geçiş yapan ve asgari ücretle çalışan işçilere, en düşük 3200 TL, evli ve diğer yardımlarla beraber 3600 TL’ye kadar ücret almaları konusunda anlaşmaya varıldı.
Toplu İş Sözleşmesiyle ilgili açıklamada bulunan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ise şu ifadelere yer verdi.
Başkan Gül; “Böylesine güzel bir sözleşmeyi imzalamanın mutluluğunu yaşıyorum. Cumhur İttifakı belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu güne, çok büyük bir borç yükünün altında hizmet etmeye çalışan ve tüm zorluklara rağmen, ilçemizde güzel hizmetlere imza attığımızda her zaman özverili çalışmalarıyla bizleri mahcup etmeyen işçi personellerimize, belediyemizin maddi sınırlarını zorlayarak çok güzel bir oranda maaş zammını onayladık. Bunun yanı sıra sosyal haklarda çocuk, yemek, yakacak, öğrenim, ölüm, doğum yardımı gibi maddi desteklerimizin yanı sıra yapılan göreve göre de çeşitli ödemeler, temizlik işçilerimize koku parası, şoförlerimize direksiyon parası, sorumluluk ücreti, kıdem tazminatında ve yıllık izin haklarında da iyileştirmelere imza attık.
Bu sözleşme aslında birçok şeyi anlatıyor. Bizler göreve geldiğimizde maaşları ödeyemezler, hizmet edemezler, borç batağında olan bir belediye ne yapabilir gibi sözleri birçok kez duyduk. Ama Cumhur İttifakı belediyesi olarak Rabbime şükürler olsun ki ilçemize çok güzel hizmetleri belediyemiz kasasından 1 kuruş çıkmadan Cumhur İttifakı milletvekillerimizin büyük katlısıyla ilçemize kazandırdık. Ama yeter mi asla. Bizler verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirerek vatandaşlarımızın duasını almayı sürdüreceğiz. Özellikle Milletvekillerimiz Abdulkadir Özel ve Lütfi Kaşıkçı’ya teşekkürü bir borç bilirim. İlçemizle ilgili ne sıkıntımız varsa kapanan tüm kapıları açarak, birçok hizmetin gelmesine vesile oldular. Rabbim onlardan razı olsun. İnşallah bir sonraki toplu iş sözleşmesinde Belen Belediyesi olarak gücümüze güç katarak, kıymetli mesai arkadaşlarıma çok daha iyi şartlarda bir sözleşmeye imza atarız. Yapılan sözleşmenin işçilerimize ve belediyemize hayırlı olmasını dilerim.” İfadelerini kullandı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye İş Sendikası Hatay İl Başkanı Abdi Ataç ise; ”Maddi olarak sıkıntılı bir belediye olmasına rağmen İbrahim Başkanın belediye bünyesinde çalışan işçilere yapılacak olan zam oranında özverili davranması ve işçilerimiz artık daha iyi şartlarda görevini sürdürmeleri bizleri fazlasıyla memnun etti. Belediye Başkanımız İbrahim Gül’e ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürümüz Ferdi Ölmez’e özverili ve yapıcı bir sürece imza attıkları için teşekkürlerimi sunarım. Toplu İş Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.

belen 1
belen 1
belen 2
belen 2
Önceki İçerikKafe ve Restoranlara Destek Ödemesi Yapılacak
Sonraki İçerikMeteoroloji’den Fırtına Uyarısı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.