Şiddet mağduru avukat adalet arıyor

Şiddetine maruz kaldığı erkeği şikayet ettikten sonra sanık konumuna düşen Fatma Erşen Ünsüren, “İlk şiddete izin verdiğinde diğerleri de geliyor. Evliliğim yıkılmasın, devam etsin dedikçe şiddet bir tık daha arttı” dedi.

İskenderun 8.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, eksikliklerin giderilmesi için 16 Mart’a ertelendi. Duruşma sonrası Avukat Fatma Erşen Ünsüren’in avukatı Mehtap Sert, yaptığı açıklamada, “Duruşmada şiddete uğradın neden polisi aramadın diyerek şiddeti meşrulaştırmaya çalışan sanık tarafı beyanının kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Müvekkilimiz defalarca polisi aramasına rağmen polise ulaşamamıştır. Kadın ne zaman kendini güçlü hissederse o zaman şikayet edecektir. Şiddeti meşrulaştıran beyanlara izin vermeyeceğiz” dedi.

Av.Fatma Erşen Ünsüren de, yaptığı açıklamasında “Ben bir avukat olarak, hukukçu olarak bu çaresizliği yaşıyorsam, sesini çıkaramayan tüm kadınlara ses olmak istiyorum” dedi.

Av.Fatma Ersen Unsuren
Av.Fatma Ersen Unsuren
İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.