Hatay’da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

Göçmen Kaçakçılığı Uyuşturucu- Uyarıcı Madde Bulundurma ve Çalıntı Motosiklet Yakalanması

Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından her türlü suçun aydınlatılması ve şüphelilerin yakalanmasının temini için sorumluluk bölgesinde yürütülen faaliyetler kapsamında, Reyhanlı İlçe J.K.lığı sorumluluk bölgesinde bulunan Oğulpınar Mahallesinde ikamet eden H.Ş. ile İ.Ş. isimli şahısların göçmen kaçakçılığı yaptığı ve halen evlerinde yasa dışı yollarla Türkiye ‘ye giriş yapan yabancı uyruklu şahıslar ile uyuşturucu madde bulundurdukları bilgisi elde edilmiştir.

Konuyla ilgili Adli Makamlarla koordineli olarak belirlenen farklı iki adreste Reyhanlı ilçe J.K.lığı emrinde bulunan Merkez J.Krk.K.lığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Takip personeli, Jandarma Suç Araştırma (JASAT) Timi ve istihbarat unsurları tarafından yapılan arama sonucunda, göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen organizatör H.Ş. ve İ.Ş. ile birlikte Suriye uyruklu olduğu belirlenen ve kimliği olmayan (9) yabancı uyruklu şahıs yakalanmış olup ayrıca, (1) adet çalıntı olduğu tespit edilen motosiklet, (2) adet Xiaomi marka kaçak cep telefonu, uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen (4) adet Captagon hap ve 3 gr. kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir.

Arama esnasında bulunan ve 20.10.2020 tarihinde Reyhanlı Varışlı Mahallesinden çalınan A.Ü. isimli şahsa ait olduğu tespit edilen motosiklet sahibine teslim edilmiş, (9) yabancı uyruklu şahıs sınırdışı edilmek üzere Hatay İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmiş ve gözaltına alınan organizatörlerden İ.Ş. C.Savcılığı tarafından ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmış, H.Ş. ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

kacak gocmen

Önceki İçerikYaralı Şahin Tedavi Altına Alındı
Sonraki İçerikPandemi Döneminde D Vitamini
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.