Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC’ye 800 Milyon Lira Aktaracağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Başbakanı Ersan Saner ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 800 milyon liralık nakdin KKTC’ye aktarılacağını söyledi.

Oktay, “KKTC’de kamu çalışanlarında maaş müjdesi bekleniyor. 800 milyon liralık nakdi KKTC’ye aktaracağız.” dedi.

KKTC’de kamu çalışanlarında maaş zammı ile ilgili müjde beklediğini söyleyen Fuat Oktay, “Sayın Başbakan ile bunları da görüştük. Bu müjdeyi buradan paylaşmış olalım herhangi bir sıkıntı olmayacağıyla alakalı. Biz 800 milyon liralık bir nakdi aktarıyor olacağız. Hem bütçe ile ilgili hem maaşlar dahil bir çok konuda, savunma harcamaları bunun içinde, bir çok sorunu çözecek, karşılıklı görüş birliği içine girdik, bunun ötesinde sorunlar olursa orada birlik ve beraberlik içinde bunun üzerine gideceğimizi ifade ettik. Bizim asıl arzumuz, Türkiye olarak yaptığımız yardımların doğrudan Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin hayatına dokunuyor olması. Yolunun iyileştirilmesi, su ile ilgili, elektriğinin iyileştirilmesi, hayat standartlarının iyileştirilmesi, sanayi üretimine doğrudan yansımasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

e-Devlet’in KKTC’de uygulanmasıyla alakalı görüştüklerini, 800 milyon liranın içinde bir veri merkezini KKTC’de inşa edeceklerini belirten Oktay, Türkiye’nin bu konudaki birikimini KKTC’ye yansıtacağının altını çizdi.

Ulaşım ile alakalı duran projelerin yeniden başlamasını arzu ettiklerini kaydeden Oktay, Acil Durum Hastanesinin açıldığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 500 yataklı hastaneyle ilgili verdiği talimata ilişkin çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Ercan Havalimanı’ndaki çalışmaların biran önce tamamlanması konusunda çalıştıklarını söyleyen Oktay, KKTC’nin 2021 bütçesini hazır hale getirmesiyle ilgili Türkiye’nin üzerine düşen katkıyı vereceğinin altını çizdi.

fuat oktay

Önceki İçerikArsuz Belediyesinden Duyuru
Sonraki İçerik2.5 milyon esnafa kira yardımı başlıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.