Tunus’a 5 Milyon Dolar Hibe: ‘‘Kime Sordun, 83 Milyonun Hakkı Var O Parada’’

10 Aralık günü yayımlanan Resmi Gazetede 5 ayrı devlete sağlık alanında ayni ve nakdi çeşitli hibelerin yapıldığı ilan edildi.
Buna göre Türkiye tarafından KKTC, Nijer, Kongo, Nijerya ve Tunus’a çeşitli hibeler yapıldı.
Tunus’a ise “COVID-19 Salgını Sebebi ile Destek Olunması” başlığı ile 5 milyon dolar hibe edildi.

Dışişleri Bakanlığı da Kasım ayında da Afganistan’a 75 milyon dolarlık yardım yapacağını duyurmuştu. Ayrıca Türkiye, Somali’nin IMF’ye olan borcunun 3,5 milyon dolarını Kasım ayında ödeme kararı almıştı.

İş yerleri kapalıyken getirilen affın son katılım süresinin 30 Haziran’a ertelenmesini, bütçeye 10 milyon TL yük getireceği için oy çokluğu ile reddeden AKP, bu karardan 1 saat sonra Tunus’a 5 milyon dolar yani 40 milyon TL hibe etti !

Devletten kaymak ihale kapan, 4-5 maaş birden alan kesim hariç herkes kötü durumda.
Asgari ücretli aç, yarı maaşla geçinmeye çalışıyor. İşçi, iş kazalarından mı yoksa Covid-19’dan mı ölsem diye seçim yapmak zorunda kalmış durumda. Sağlıkçılar her gün Covid-19 ile yüzleşip ölüyorlar. Hastanelerde yatak kalmamış, vatandaş koridorlarda kartonların üzerinde yatıyor.

“Eve ekmek götüremiyorum” diye isyan eden esnafa Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Bu laf biraz abartılı geldi bana” denen bir süreçte yapılan bu anlaşma, iş yapamayıp batan esnafa, işsiz kalan işçiye, haciz üstüne haciz yiyen çiftçiye, sokaklarda çöp toplayıp karnını doyurmaya çalışan vatandaşlarımıza değil de başka ülkelere yardım yapılıyorlarsa bu apaçık halk düşmanlığıdır.

Ülke bu haldeyken AKP ne yapıyor?

Katarlı dostlarına peşkeş çektikleri Borsa İstanbul’dan gelen 200 milyon dolarn 5 milyonunu Tunus’a gönderiyor. Üstelik kendi halkı açlıktan kırılırken..!

40 yıl vergi veren esnaflarımıza 40 gün bakamayan, çiftçilerimizin traktörüne, tarlasına, besicilerimizin ineğine haciz koyan Saray rejimi, şimdi de milletimizin vergileriyle Tunus’a bağışta bulunuyor. Ayranımız yok içmeye ama 7 uçakla gidiyoruz her yere!

AKP iktidarında herkese para var ama kendi vatandaşları yok. Türkiye, kendi halkına ne zaman yardım edecek merak ediyoruz.

Bu 5 milyon dolar ile neler yapılabilirdi:

– Çiftçilerin traktörüne, hayvanlarına gelen tüm hacizler kaldırılabilirdi. %70’i bulan yem zammına rağmen 13 aydır artırılmayan çiğ süt fiyatı artırılırdı.
– En az 17.500 esnafa 1 asgari ücret destek verilebilirdi.
– 20.000 işsiz ve zor durumda olan vatandaşa aylık 2000 TL destek verilebilir, bir nebze olsa rahat etmeleri sağlanabilirdi.
– Mayıs ayından bu yana pandemi nedenli 1000 TL’lik işsizlik ödeneğine yapılan ve 7 aydır dönüş yapılmayan başvurulara dönüş yapılabilir, devlet vatandaşına verdiği sözü tutabilirdi.
– Artan pandemi şartlarında hastanelerin solunum cihazı, tıbbi malzeme ve ilaç eksikleri giderilebilir Covid-19 nedeniyle Hatay’da 41 günde 949 kişi ölmezdi.

“Eve ekmek götüremiyorum” diyen esnafa “Bu laf biraz abartılı geldi bana” diyen, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan “Salgın nedeniyle ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalan bazı ülkelere bütçe desteği vermeye çalışıyoruz” diyebiliyor ve bunu hiç yüzü kızarmadan milletimizin gözünün içine baka baka söylüyor.

Bir adam düşünün, arkadaşlarına karşı oldukça eli açık cömert, onların borçlarını ödeyen, masada hesaplar benden diyen bir adam. Ancak evdekilere 5 kuruş para vermeyen, ‘durumumuz yok tasarruf yapın’ diyen, çocukları yırtık ayakkabılarla okula giden, sağdan soldan sosyal yardım alan bir ailesinden IBAN numarası verip para isteyen bir adam. İşte AKP hükümeti ailesini sefil edip dışarıda caka satan bu adamdır.

Suriyelilere, saraylara, lüks araçlara milyar dolarlar harcayan, yüzlerce araçlık konvoylarla gezen, lüks jetler ve uçaklarla milletin parasını har vurup harman savuranlar, elaleme milyonlar gönderirken kendi halkına destek olmak yerine IBAN gönderip para dilenir hale gelmiştir.

Emekliler açlık sınırının altında hayatının son günlerini sefalet içinde geçiriyor. Çalışanların yarısı asgari ücrete mahkum olmuş, asgari ücret market harcamasına bile yetmiyor. “Ekonomi batar” diye karantinaya yanaşmayan, etkin sokağa çıkma yasağı uygulamaktan kaçan AKP, pandemide artan ölümlerin önüne geçmek, çökerttikleri sağlık sistemini düzeltmek, evine ekmek götüremeyen milleti biraz olsun rahatlatmak dururken “5 milyon dolar Bizm için para değil” diyerek sağa sola para dağıtarak ‘zekat’ verdiklerini söylemektedir. Borcu olan, karnı aç olan zekat vermez.

Beceriksiz dış politikalarıyla dünyada tek dostu Katar kalan AKP şimdi sağa sola yetim hakkı gönderip, durumu düzeltme telaşındalar. Beş tane maskeyi dağıtamayan siyasal iktidarın tercihi kendi milleti değil Tunuslular olmuştur.

83 milyonun hakkı olan paraları kimseye sormadan ne idüğü belirsiz yerlere peşkeş çeken tek adam rejimine halkımız sandıkta en güzel cevabı verecektir.

Suzan Sahin

Önceki İçerikHatay İl Sağlık Müdürlüğünden Koronavirüs Danışma Hattı Açıklaması
Sonraki İçerikEstetik Çevre Yeşil Hatay
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.