Erdemir ve İsdemir BİST Sürdürülebilir Endeksi’nde yer alma başarısını sürdürdü

Borsa İstanbul’da (BIST) işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin bulunduğu Sürdürülebilirlik Endeksi yayınlandı. Endekste yer bulan ilk çelik şirketi Erdemir, bu yıl altıncı kez listede yer alarak sektördeki öncülüğünü sürdürdü. İsdemir ise değerlendirmeye tabi tutulduğu son iki yılda da endekste yer alma başarısı gösterdi.

Borsa İstanbul, Aralık 2020 – Ekim 2021 dönemi için şirketlerin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim konularındaki performanslarının temel alındığı ve uluslararası sürdürülebilirlik kriterlerine göre değerlendirildiği sürdürülebilirlik endeksini yayınladı. Bu yıl 58 şirketin yer aldığı endekste, şirketler çevre, biyoçeşitlilik, iklim değişikliği, insan hakları, kurumsal yönetim, iş sağlığı ve güvenliği konularında değerlendirildi. Tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirliği, kalıcı değer üretmeyi hedefleyen ve endeksteki ilk çelik üreticisi olan Erdemir, Kasım 2015 döneminden bu yana, tam altı yıldır endeksteki yerini koruyor. Hisseleri 2016 yılından bu yana borsada işlem gören İsdemir ise değerlendirmeye tabi tutulduğu son iki yılda da endekste yer alma başarısı gösterdi.

Erdemir, The Wall Street Journal’ın bu yıl hazırladığı ve çelik, çimento, cam gibi ağır sanayi üreticilerinin değerlendirildiği çevre duyarlılığı en yüksek şirketler sıralamasında Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Sürdürülebilir ve çevreye duyarlı üretim anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Erdemir, The Wall Street Journal’ın araştırmasında çevreye duyarlı şirketler listesinde ilk sırada yer aldı.

“Daha az kaynakla daha çok değer” yaklaşımının temelini oluşturduğu OYAK’ın Sürdürülebilirlik Stratejisi ile faaliyetlerini ilerleten Erdemir ve İsdemir, üretim teknolojileri, enerji ve kaynak verimliliğinde gerçekleştirdiği sürekli gelişme, çevresel etkilerinin minimize edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Erdemir ve İsdemir, çalışanlarının ve toplumun refahına sağladığı katkı ile sürdürülebilir gelişme doğrultusunda sorumluluklarını üstlenerek Türkiye’nin geleceğini çelikten inşa etmeye devam ediyor.

Erdemir ve İsdemir BİST Sürdürülebilir Endeksi’nde yer alma başarısını sürdürdü Erdemir ve İsdemir BİST Sürdürülebilir Endeksi’nde yer alma başarısını sürdürdü Erdemir ve İsdemir BİST Sürdürülebilir Endeksi’nde yer alma başarısını sürdürdü

Önceki İçerikOtel Ruhsatına Sahip Yurt Satılıktır
Sonraki İçerikGüngör’den Kan bağışı çağrısına davet
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.